Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succétränaren lovordar talangen inför jackpotten

Tomas Malmqvist firar tusen tränarsegrarFoto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Tomas Malmqvist, 52, har lysande stallform både på hemmaplan och i Frankrike. 

På lördag startar talangen M.T. Oscar på V75 som han tror en hel del på: 

– Jag tror att det här är en topphäst som går upp i gulddivisionen och en bit till, säger tränaren som nyligen nådde milstolpen att ta tusen segrar. 

Det var under söndagen som Svensk Travsport annonserade att Jägersrotränaren Tomas Malmqvist passerat en bit över 1000 tränarsegrar i slutet av september i år. 

Det krävdes lite avstämning med flera länders förbund, menade ST, innan det gick att konstatera milstolpen. Malmqvist har nämligen varit en flitig deltagare i flera lopp internationellt men nu står det klart att han fram till den 23 oktober räknat in 1 014 segrar som tränare.

– Jag är väldigt stolt över att ha tagit tusen tränarsegrar. Det är faktiskt skillnad på tusen tränarsegrar och tusen kusksegrar. Man har inte lika många chanser att starta då. Det kan vara kul att se tillbaka på när man lägger locket på. 

”Hoppas vinna något lopp” 

Men som alltid rullar travsporten vidare – och på lördag är det V75 på hemmabanan Jägersro.

– Det känns kul, det är alltid kul när det är V75 på Jägersro tycker jag, sen så försämras allting runtomkring i dessa tider. Men för vår egen del startar vi fyra ganska så bra hästar och vi hoppas att vi ska kunna vinna något lopp. 

Hans framhåller M.T. Oscar som startar i V75-4 som stallets bästa chans. 

Hästen kommer med seger i senaste starten. 

– Jag tror att det här är en topphäst som går upp i gulddivisionen och en bit till, förklarar tränaren. 

Framgångar i Frankrike: ”Går väldigt bra” 

Tomas Malmqvist har fin stallform och har i skrivandets stund 18 i segerprocent. 

– Just nu går det väldigt bra i Frankrike men det går också väldigt bra i Sverige. Jag har inte så många hästar i Sverige som startar men de som startar går väldigt bra hela tiden. Här i Frankrike har jag fått bättre material att jobba med än hemma. Hästarna som är bra nu har haft lite bekymmer innan men nu har de börjat fungera. 

Numera spenderar Malmqvist mer tid än vad han har gjort innan på gården i Frankrike där det för tillfället finns runt 30 tävlingshästar och ytterligare 35 ettåringar. I Sverige har han 25 hästar berättar han. Han lyfter personalen som en viktig faktor i framgången.  

– Vi har ett stall med bra personal på båda ställena och de som jobbar hos mig i Sverige har varit i mitt stall i många år.