Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succén: Propulsion vinner miljonloppet

Det blev en högdramatisk avslutning på Mastersfinalen i Frankrike. 

Den franska stjärnan Clean Game galopperade på upploppet, vilket bäddade för Propulsion och Örjan Kihlström som vann loppet. 

– Propulsion är en mästare och gör alltid sitt jobb, säger vinnartränaren Daniel Redén i Equidias sändning efter loppet.

Vid sidan om lördagens V75-tävlingar hade traveliten samlats på Vincennes i Frankrike, där årets upplaga av Trotting Masters skulle avgöras. 

Ett lopp som blev både minnesvärt och dramatiskt. 

Den franske stjärnan Clean Game såg ut att gå mot seger, och ledde inför det korta upploppet på den franska travbanan. 

Men någon seger blev det inte. 

Bara några meter innan målgång galopperade stjärnhästen – vilket ledde till att svenska Propulsion kunde vinna sin andra raka Mastersfinal. 

”Det är ovanligt att se”

Belöningen: Två miljoner svenska kronor. 

– Det är inte var dag man ser en målgalopp. Det är ovanligt att se. Han trodde han hade vunnit loppet. Men det var något med stilen, säger experten Micke Nybrink i V75 Direkts sändning. 

Efter loppet intervjuades även en överraskad vinnartränare i form av Daniel Redén i franska Equidias sändning. 

– Jag är väldigt imponerad Clean Game. Men sådana är reglerna. Propulsion är en mästare och gör alltid sitt jobb. Jag är väldigt glad över att han vann på Vincennes i dag, säger Daniel Redén i sändningen. 

Beskedet: ”Är originalet jag vill ha” 

I TV4:s sändning gav Daniel Redén även besked om Propulsions framtid efter loppet: 

– Som tränare vill jag ha kvar honom i stallet. Han är still going strong. Man vill se att han står i sin box där. Jag vill att han ska stå kvar, sedan förstår jag att det finns en annan sida. 

– De här hästarna växer inte på träd. Travsporten är värd att ha sådana här hästar på banan. Det är därför vi håller på. Han är originalet, det är originalet jag vill ha.