Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succéhästen kan blixtra till spets i Silverdivisionen

Foto: Olle Sporrong
Rotate.
Foto: LJ / TR Media

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Pär Gustafssons tidiga tankar inför V75 på Årjäng.

V75-1

Det är 24.590.349 kronor extra i sjurättspotten och Årjängs årliga V75-omgång inleds med ett öppet försök i bronsdivisionen. Norske gästen 10 Strong Pepper är kapabel och vann den här tävlingsdagen i fjol men han var inte som bäst i årsdebuten. 9 Barolo Roc borde duga bra om han sköter sig.

V75-2

Försöket i lägsta klassen körs över sprinterdistans och här ligger en skräll på lut. 8 Erv Zet och 9 Balashi är två segervana fyraåringar som brottas med knepiga lägen. Formstarke 5 Nomo är tidig vid gardering.

V75-3

9 Upsate Face har varit strålande på sistone. Hästen skrällde i bronsfinalen under Elitloppshelgen och har varit mycket rejäl i två raka segrar i nästa högsta klassen. Lång distans är ingen nackdel men 4 Born Unicorn och 6 Rotate är två svåra konkurrenter från framspår. Den sistnämnde hittar till spets?

V75-4

Kallbloden gör upp i finalen i Dubbelcupen men trots 200.000 kronor i förstapris blev loppet inte fullt. Segervane 10 Ulvsåsen ser ut att ha en perfekt uppgift med Per Linderoth i sulkyn.

V75-5

4 Mandela Zon är en finfin fyraåring som duger mycket bra i näst lägsta klassen. Hästen är både stark och snabb och har fin chans trots att han återkommer efter paus. 2 Pacific Kingdom har spetschans och är värst emot?

V75-6

8 Svecak Palema tävlade barfota runt om och svarade för en vass debut hos Björn Goop senast. Hon lär inte vara sämre med loppet i kroppen, sitter direkt i andraspår och stona på startvolten avskräcker inte.

V75-7

Årjängs Stora Sprinterlopp avslutar omgången och det är ett småstökigt lopp. 4 Click Bait var jättebra från ledningen på Färjestad och ett halvvarv kortare är ett plus. Bra chans om han når spets men det är inte givet. 2 Vernissage Grif imponerade i Östersund och är given emot. 1 Tae Kwon Deo är vass men det är både frågetecken för formen och innerspår bakom bilen.