Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Styrkebesked av Redéns stjärnhäst

Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson
Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson

Han har inte riktigt motsvarat de högt ställda förväntningarna under 2021. 

Men under lördagen var Missle Hill tillbaka på allvar. 

Daniel Redéns speedkula tog hem ”Guld” efter en imponerande insats. 

– Han har varit lite ”down” jämfört med förra året men han visade uppåtgående senast och i dag var han riktigt bra, säger kusken Örjan Kihlström i ATG Live.

Efter ett fantastiskt fjolår var förväntningarna höga på Daniel Redéns Missle Hill inför året. 

Men så här långt har det inte riktigt stämt för den USA-födde sexåringen. 

Inför lördagens Unionstrav på Färjestad var Missle Hill favorit i loppet tillsammans med Gareth Boko – och den här gången skulle han inte göra spelarna besvikna. 

Örjan Kihlström lyckades inte lotsa hästen till ledningen från start, men trots en resa i ”dödens” var hästen till slut bäst på upploppet. 

”Han såg nästan slagen ut” 

Missle Hill lyckades hålla undan före en vilt spurtande Mellby Free och visade att han är att räkna med i den yppersta eliten igen. 

– Det var moral på något sätt. Han såg nästan slagen ut. Men han sträcker på sig. Det här var verkligen ett fall framåt för Missle Hill, säger experten Micke Nybrink i V75 Direkt. 

– Missle Hill är en häst vi vill se i den här formen. 

Segerkusken Örjan Kihlström tycker att hästen visade uppåtgående form redan i senaste starten när han blev tvåa på Halmstadtravet. 

– Han har varit lite ”down” jämfört med förra året men han visade uppåtgående senast och i dag var han riktigt bra, säger Kihlström i ATG Live.