Straffspark för Nadal Broline

Publicerad

Det har blivit dags för de treåriga kallbloden att göra upp om segrarna i Kriteriet respektive Kriteriestoet. Lägg därtill ST:s Guldtäcke och ni förstår att kallbloden står i fokus den här V75-omgången på Dannero.

Bästa spiken finns i V75-5 där Nadal Broline slipper möta de allra värsta kanonerna.

För fullkomliga startlistor, systemförslag och rankingar, klicka på länkarna nedan (PDF-filer):

V75-uppslag – Del 1
V75-uppslag – Del 2 

Bästa spikarna

V75-2: 2 Myrs Hera

Stokriteriet ser ut att handla om två-tre hästar, men jag tar ställning för Myrs Hera som gick i mål på pigga ben senast och bara blir bättre och bättre. Jag tror att Ulf Eriksson sitter bakom en ypperlig vinstchans i ett stort lopp.

V75-5: 2 Nadal Broline

Nadal Broline har varit ute i stenhårda gäng och hävdat sig bra. Nu är det mycket enklare emot och läget är perfekt – han ska bara vinna detta vid sunda vätskor.

Spetsdragen

V75-3: 5 Edelsa

Edelsa vann rätt så enkelt från ledningen i Bollnäs senast med Örjan Kihlström och ekipaget försöker sig nog på en repris här från ett bra läge.

V75-6: 3 Valle Ask

Av intrycken i uttagningarna att döma så tror jag att Valle Ask kan ta en längd på invändige hotet Kos Odin från början och från ledningen ska han kunna spåra Kriteriefinalen väldigt länge.

Skrällbuden

V75-3: 6 Tina Gel

Har visat bra fart och blir det hårt tempo är hon gynnad. Ett av många skrällbud i ett öppet lopp.

V75-4: 2 Knutrappa

Knutrappa har vunnit fem lopp i år och har ett 1.28-rekord. Kan hon springa en liknande notering på söndag är hon definitivt en rysare att se upp för.

Tänk på att ...

V75-1: 12 Global Tailwind

Har nio segrar efter bra matchning av tränaren. Den här gången ser dock uppgiften mycket tuffare ut och är inget hett bud i mina ögon.

V75-4: 14 Odins Eld

Är hopplöst osäker, men visade ju sitt kunnande vid V75-segern näst senast. Med bara två hästar på volten borde han sköta sig och då räcker han långt!

V75-7: 8 Survival Kit

Hade förmodligen vunnit på V75 utan galoppen näst senast och det var samma sak senast. Ska vara uppfräschad till det här loppet och kunnandet räcker långt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag