Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storvinnaren om tiden efter historiska vinsten

Per OttossonFoto: MIKAEL WIKNER / Kanal 75
Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Den nionde april trädde Per ”Otto” Ottosson fram som mannen bakom den näst största V86-vinsten någonsin. 

Nu berättar han om tiden efter vinsten – och avslöjar att han spikar sin egenägda häst inför onsdagens multijackpotomgång. 

– Det är jobbigt att tippa på sin egen häst för då känner man en jäkla press... Men jag hoppas och tror på henne, säger han. 

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Eskil Hellbergs jackpotsystem på V86
ANNONS: Här kan du köpa en andel i Premiumsystemet på V86 

Per ”Otto” Ottosson har varit välkänd profil inom travsporten länge – men skulle efter en onsdagskväll i april tidigare i år bli ännu kändare. 

I vanliga fall brukar storvinnare inte träda fram med namn och bild efter en livsförändrande vinst, men det valde ”Otto” att göra. 

Vinsten: 19,8 miljoner kronor. Efter att ha blivit ensam med åtta rätt på V86-spelet. 

– Det hade kommit ut till slut ändå. Jag är en ganska stolt vinnare. Det är kul att få visa att man kan. Det är en sport i sig. Jag funderade ett tag på det. Men jag valde att köra, sa han då.       

Travprofilen har månaderna efter vinsten försökt att leva ett normalt liv – men medger att allt inte riktigt är sig likt. 

– Rätt vad det är så slår det mig att jag inte behöver tänka på pengar om jag ska göra någon investering. I bland känns det konstigt. Det går inte att säga annat, det är inte riktigt som förr. 

”Jag har unnat mig några saker” 

Ett par investeringar har det också blivit. Bland annat har han köpt ”en halv” häst av handbollsprofilerna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr – som är döpt efter den serbiske handbollsmålvakten Arpad Sterbik. 

– Det är bara ett föl så det är lång väg kvar. Men det ska bli jäkligt kul att följa honom.

– Så jag har unnat mig några saker. Men travet är lika roligt, vilket jag inte var säker på. Att det skulle vara lika roligt att spela. Men det tycker jag fortfarande. Både sportsligt och spelmässigt. Man hade ju annars kunnat fråga sig om det är värt att spela mer. 

Det är 37 miljoner i potten på V86 på onsdag – hur brukar du resonera inför den typen av omgångar? 

– Jag helgarderar ofta sista loppet. Det var ju extra lyckosamt när jag vann senast. Då vann en häst som egentligen inte ska vinna. Jag spelar med en del heltäckta lopp, även om det blir väldigt dyrt. Men jag brukar göra det och kommer med största sannolikhet ha alla hästar i sista på onsdag också. 

 

Per ”Otto” Ottossons bästa drag inför V86-jackpotten

Det är både jobbigt och roligt att ha en egen häst i ett lopp. Men det har jag i 6 Lovely O.O. i V86-3. Jag tror hon har ganska bra vinstchans. Hon har galopperat bort en eller två segrar de sista starterna men senast var hon väldigt bra. Hon är tyvärr inte helt pålitlig men Robert kan hålla ut favoriten (Gaagaa Rivner) så är mycket vunnet. Det är jobbigt att tippa på sin egen häst för då känner man en jäkla press; men jag hoppas och tror på henne och kommer personligen att spika. 

Jag kommer gardera Ecurie D. Med 3 Brother Bill I V86-4. Det blev fel senast för honom men han kommer garanterat ta hand om ledningen här. Timo Nurmos har ställt i ordning honom inför en Derbyfinal på söndag. Nu blev det inte så men jag tror inte han blir lätt att slå från ledningen. 

En häst som står rätt så bra inne är 11 Pique i V86-5. Den känns jättespännande med Carl-Johan Jepson. Han hamnade fel senast och jag tycker det är en spännande häst till låg procent.