Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stortränarens dotter Kim, 19, trivs på 'Valla'

Svante Båhts dotter Kim Moberg tog under onsdagskvällen en ny seger på Solvalla- hennes tredje på fem starter. Foto: Privat

Fem starter – tre segrar.

Stortränaren Svante Båths 19-åriga dotter Kim Moberg har strålande statistik på Solvalla.

- Det är bättre än pappa, och mamma också för den delen, skrattar Svante.

19-årige Kim Moberg började rida montélopp som 16-åring. Efter avslutade studier jobbade hon på IKEA en kort period. Nu är det trav för hela slanten.

– Jag har jobbat hos pappa, i Knivsta, sen i början av september och trivs kanonbra. Det är jättekul här, förklarar hon.

"Var lite impad"

Och resultatet på framför allt Solvalla som kusk går inte att anmärka på. När hon under onsdagen vann med Buckle Up Pellini tog hon sin tredje seger på fem försök – något som gjorde pappa stolt.

– Jag kan inte sticka under stol med att jag var lite impad över att hon visade kyla i går som jag själv kanske inte hade i samma ålder… säger Svante Båth.

Kim själv har ingen direkt förklaring till framgångarna.

– Nej, jag vet inte riktigt, men det går bra nu! Jag har fått Solvalla som en turbana tror jag, skrattar hon.

Du började med montén men nu verkar det vara sulky för hela slanten…?

– Från början red jag mycket åt andra, sen kom det av sig lite, hästar såldes, gick till avel, sen kom jag aldrig riktigt igång igen.

Får inga fördelar

– Jag vill ju köra mer än vad jag gör också. Samtidigt vill inte sätta upp mig som tillgänglig för mycket heller. Det har blivit lite olyckor och sådant med andra hästar, jag vill veta vad det är för häst jag ska köra eller rida. Är det en idiot rent ut sagt som inte är reglerbar, då är det inte så kul.

Hur är det att ha pappa som chef?

– Bra! Jag är precis som alla andra, det är jätteskönt att det är så. Jag får inga fördelar för att pappa är chef och så ska det vara, jag vill inte ha några fördelar. Vi är ett jätteroligt gäng Knivsta så det är kul och jobba.

Pappa är inte allt för besviken att Kim hoppade på travtåget.

– Kul tycker jag, men helt utan tryck från min sida. Jag har varit noga med att hon ska välja själv.

Nästa planerade uppsittning på Solvalla för Kim är den 19:e mars då familjehästen Mellby Caddy ut på Solvalla i ett damlopp.

– Det blir roligt, avslutar Kim.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!