Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan stängs av – anklagas för våldtäkt

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Foto: ALAN CROWHURST / STELLA PICTURES / PA
Foto: Equidia

Stjärnjockeyn Pierre-Charles Boudot, 28, har stängts av från allt tävlande under tre månader.

Den franske galoppstjärnan är under utredning misstänkt för våldtäkt mot en kvinnlig kollega efter en fest i staden Cagnes-sur-Mer i mitten av februari, skriver Racing Post.

– Jag förklarade flera gånger att jag inte ville men han lyssnade inte, säger det kvinnliga brottsoffret till France TV Info.

En praktskandal skakar den franska galoppsporten.

Stjärnjockeyn Pierre-Charles Boudot, 28, har stängts av från alla tävlingar de kommande tre månaderna då han befinner sig under utredning misstänkt för våldtäkt.

Det meddelar franska galoppförbundet.

”Han gjorde vad han ville”

En kvinnlig hjälpryttare har anklagat Pierre-Charles Boudot för våldtäkt efter en fest i den sydfranska staden Cagnes-sur-Mer i mitten av februari, skriver flera internationella medier, däribland Racing Post. 

France TV Info har pratat med det kvinnliga brottsoffret. Hon berättar att våldtäkten inträffade på hennes hotellrum.

– Han började bli väldigt, väldigt förminskande mot mig, långt innan han förgrep sig på mig. Jag förklarade för honom flera gånger att jag inte ville ha sex, men han lyssnade inte. Han gjorde vad han ville, säger hon enligt kanalen.

Kvinnan anmälde Boudot dagen efter och den 10 maj häktades Boudot.

Nya anklagelser riktade mot stjärnjockeyn

Åklagaren Jean-Baptiste Bladier bekräftar att förhör hölls med Boudot den 12 maj.

– Efter en lång förundersökning med flera förhör med olika nyckelpersoner kunde vi häkta Pierre-Charles Boudot den 10 maj, säger Bladier enligt Racing Post.

Samtidigt skriver France TV Info att det inte är första gången Boudot misstänks för sexuella övergrepp.

En kvinna som i fransk press kallas för ”Marie” har vittnat om hon hur en kväll i augusti 2015 blev neddrogad med läkemedlet ketamin när hon drack champagne på en nattklubb.

När hon vaknade upp befann hon sig i Pierre-Charles Boudots soffa.

– Han lade sig bredvid mig i soffan och började klä av sig. Jag sa ”nej, nej, nej”, men jag var oförmögen att röra på mig. Han våldtog mig där, säger hon enligt den franska tv-kanalen.