Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan siktas mot lopp i Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Goda nyheter för alla finländska travfans. 

Världsstjärnan och Prix d'Amerique-vinnaren Face Time Bourbon siktas mot St. Michel Ajo den 18 juli, det skriver MT Ravinetti. 

– Vi är intresserade av att komma, säger ägaren Antonio Somma till sajten. 

Tidigare i veckan gjorde finska MT Ravinetti en intervju med Kari Tiainen, vd på Mikkeli-banan i Finland, där han berättade att de bjudit in den dubble Prix d'Amerique-vinnaren Face Time Bourbon till det anrika loppet St. Michel Ajo den 18 juli. 

– Vi brukar inte ordna flygtransport, men om det finns möjlighet att få hit Face Time Bourbon är det en annan sak, sa han då. 

Nu verkar drömmen bli verklighet. Hästens ägare Antonio Somma säger till MT Ravinetti att Face Time Bourbon siktas mot loppet på Mikkeli. 

Fattar slutgiltigt beslut efter premiären

Somma säger till sajten att ett slutgiltigt beslut kommer fattas efter Prix René Balliére  på Vincennes den 27 juni, som blir Face Time Bourbons första start för året. 

– Vi är intresserade av att komma till Finland och Mikkeli. Det slutgiltiga beslutet fattas efter sommarsäsongens första start, säger Antonio Somma till MT Ravinetti. 

 Den finska travbanan Mikkeli är känd för att vara en världsrekordbana. Förra året noterade satte den finske travstjärnan Next Direction nytt banrekord när han vann på 1.08,9a/1609 meter.