Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superstjärnan avslöjar hemska familjetragedin

Foto: RATNAYAKE/REX SHUTTERSTOCK / RATNAYAKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Michelle Payne, 35, är en av världens största galoppstjärnor. 

Nu avslöjar hon hemska familjetragedin som påverkat hennes liv. 

– Jag var tvungen att säga till pappa att hon gått bort, säger Michelle Payne i tv-programmet Anh's Brush with Fame. 

Stjärnjockeyn Michelle Payne, 35, blev historisk när hon som första kvinna vann ett av världens största galopplopp, Melbourne Cup. 

Hon har bärgat flera storsegrar genom åren och för ett år sedan gjordes det en film om hennes liv. Teresa Palmer spelade Michelle Payne i filmen ”Ride Like A Girl” – som belönades med fina recensioner. 

I tisdags gästade Michelle Payne tv-programmet Anh's Brush with Fame, där hon förutom att prata om filmen även öppnar upp rejält om sitt privatliv. 

Världsstjärnan förlorade nämligen sin mamma i en bilolycka när hon endast vara sex månader gammal och 2007 gick hennes syster Brigid bort i en olycka på tävlingsbanan.

Tvingades lämna hemska beskedet

I programmet berättar Payne att det var hon som tvingades lämna dödsbeskedet till hennes pappa. 

– Jag var tvungen att säga till honom att hon gått bort. Men han lyssnade inte första gången så jag fick upprepa. Pappa, hon klarade sig inte, hon är död. Han bara fortsatte prata och jag blev tvungen att upprepa det. Men han var fortfarande i chock, han trodde fortfarande att hon skulle bli bra, säger Michelle Payne i Anh's Brush with Fame.

Payne fortsätter: 

– Jag minns hela den natten. Han kunde inte sova och jag minns att han sa: Dina barn ska inte gå bort före dig. Det var hemskt, säger hon.