Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storspelarens ilska: ”Det är blankt nej”

Foto: ANNIKA AF KLERCKER
Foto: RENÉ HEDEMYR

I samband med Breeders Crown-finalerna den 10-11 november satsar spelbolaget ATG återigen mot en multijackpot. 

Christer Eriksson, som 2012 spelade in 56 miljoner kronor på V75, är nu fly förbannad på spelbolaget. 

– Jag började nästan gråta. Det får inte ske under några som helst omständigheter, säger han. 

Sedan tidigare finns Winter Burst (runt jul och nyår), Summer Heat (i slutet av augusti) och Spring Race (under påskhelgen). 

Gemensamt för omgångarna är att det körs V75 flera dagar i rad och att allt mynnar ut i en stor multipackpot. 

Under tisdagen den här veckan presenterade ATG en ny multijackpot – denna gång i samband med Breeders Crown-finalerna den 10-11 november. 

”Räcker inte det...?” 

Christer Eriksson, som 2012 gjorde sig ett namn när han blev ensam vinnare på V75 och spelade in 56 miljoner kronor – rasar nu mot spelbolaget. 

Det på grund av att hela 80 procent av eventuella jackpotsummor på V75 från den 15 september kommer att gå till sjurättspotten den 10 november. 

– Nu gick det för långt. Jag började nästan gråta. Då är det blankt nej. Det får inte ske under några som helst omständigheter. Så här får de inte göra, usch vad hemskt, det var inget roligt att läsa. Det var hemskt. Då kan de lika gärna ta 100 procent, säger Christer Eriksson. 

”Riskerar att bli orättvist” 

Överlag är han trött på fenomenet ”jackpot”, som är den summa som går vidare till nästa omgång om ingen lyckas pricka in sju rätt. 

– Det har blivit minst sagt uttjatat det här året. Om det inte finns någon med sju rätt, ska inte de pengarna delas ut till de som är duktiga och få sex rätt? Samma personer som fått sex rätt, och som är duktiga, kan slå upp propositionerna inför den kommande jackpotomgången… Och så är den extremt lätt. Det riskerar att bli orättvist, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!