Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storspelaren: ”Jag ringde Hans G själv”

ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog blev uppringd av storspelaren och mångmiljonvinnaren
Foto: KANAL 75 / KANAL 75

Storspelaren och Twitterprofilen ”Jonas R” har flera gånger väntat förgäves på ett samtal från ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. 

När han i lördags låg bakom ett av mångmiljonsystemen på V75 bestämde han sig för att ta saken i egna händer. 

– Jag ringde faktiskt själv Hans för att gratulera mig själv, säger han. 

På Twitter går storspelaren under aliaset ”Jonas R”, och har sedan ett par år tillbaka blivit ett välkänt namn i spelkretsar på plattformen. 

Mycket på grund av sina tips – men också för att han delar med sig av sina spelidéer till de som hör av sig. 

I lördags satte han sju rätt på V75 – och drog in runt 7,5 miljoner kronor. 

– Även fast jag spelar väldigt högt hade man självklart puls inför sista loppet. Jag har flera miljonvinster men förstod att denna skulle bli min största vinst någonsin om det går vägen, säger ”Jonas R”. 

Han medger dock att han hade viss övertro på spiken Maestro Crowe, som trots dubbla galopper lyckades vinna avslutningen. 

– Jag stod fast vid min analys att Maestro Crowe krossar motståndet med taktiken de hade lagt upp så länge han inte galopperar. Jag hade värderat galopprisken till cirka 20%, det var nog lite i underkant. När första galoppen kom så hade jag inte gett upp, framför allt inte när referenten sa att han ställde sig igen. När andra galoppen kom tappade till och med jag allt hopp, det ska bara inte gå. Hästen var ju knappt med i bild halva loppet.

”Lämnar knappt datorn sista 30 timmarna” 

Hur länge har du spelat på trav? 

– Jag har spelat på trav i många år men det var inte förrän år 2019 jag ändrade hela mitt sätt att spela på. Jag började gräva mig in i egna analyser och lägga massvis med timmar på plugget. Jag lägger några timmar tidigt i veckan och offrar alltid min sömn sista natten innan en stor jackpot. De sista 30 timmarna fram till start lämnar jag knappt datorn.

”Jonas R” hymlar inte med att han spelar för stora pengar. I lördags blev dessutom systemet något dyrare än vanligt. 

– Jag har fått många nya följare som inte förstår att kupongen är reducerad och tror att jag spelat för 195 kronor. Jag lägger inte ned 40 timmar plugg för att spela för 195 kronor. Normalt sätt brukar jag spela mellan 15000 kronor till 40000 kronor på en V75 jackpot beroende på hur svår jag tycker omgången ser ut. På grund av de dåliga banförhållandena i lördags bestämde jag mig att spela för mer än jag brukar. Det vinnande systemet kostade 56 000 kronor och totalt spelade jag för 70000 kronor den dagen.

Ringde Hans G själv: ”Trevlig och rolig” 

Då han dragit in ett antal storvinster tidigare har han också hoppats på ett samtal från ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog. Men då samtalen uteblivit bestämde han sig den här gången för att kontakta honom själv. 

– Haha, jag ringde faktiskt själv Hans för att gratulera mig själv, men han kunde inte prata då. Han ringde upp mig dagen efter och vi snackade lite om i princip allt utom min vinst. Både jag och han förstår ju hur ointressant det är ur ett marknadsföringsperspektiv när man spelar så högt som jag gör. Men han var väldigt trevlig och rolig att prata med, säger han.