Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storspelaren: ”De ska inte lägga sig i överhuvudtaget”

Foto: RENÉ HEDEMYR

2012 tog Christer Eriksson hem 56 miljoner kronor på V75. 

Nu rasar han mot spelbolaget ATG – som han menar till viss del styr hur mycket pengar det ska bli i utdelning på spelformen. 

– De ska inte lägga sig i det överhuvudtaget, säger han. 

På lördag är det för fjärde veckan i rad jackpot på V75 – då de tre senaste omgångarna slutat i låg utdelning – vilket inneburit att femrättspotten gått vidare till nästa vecka. 

Nu rasar storspelaren Christer Eriksson, som blev känd när han ensam tog 56 miljoner kronor på V75, då han menar att spelbolaget ATG inte är oskyldiga till att det så pass ofta är jackpott på spelformen. 

– Min känsla är att ATG via sina propositioner styrt utvecklingen litegrann. De vill ha jackpottar, och det är det sista vapnet de har för att hålla omsättningen uppe. Jag gillar det verkligen inte, säger Christer Eriksson. 

– Jag anser att ATG medvetet velat ha jackpott på jackpott på jackpott uppe för att höja omsättningen, och det tycker inte jag är korrekt. De ska inte få lägga sig i det överhuvudtaget. 

”De ska inte vara med av den anledningen” 

Storspelaren menar, precis som många andra, att fenomenet varit ett återkommande problem de senaste åren. 

Bland annat lyfter han fram omgången den 8 december, där Månprinsen och Zenit Brick var skyhöga favoriter på spelet. Christer Eriksson tycker att man borde lyft bort den sistnämnde hästen för att öka svårighetsgraden för spelarna. 

– Månprinsen köper jag alla dagar i veckan, det är kallblodens stora affischnamn. Men Zenit Brick… På annandagen är det Zenit Brick mot Nadal Broline i Gulddivisionen. Det är inte hästar som är tillräckligt kända. De ska inte vara med av den anledningen. Utan det är medvetet för att de ska kunna styra utdelningen. Nu kanske de måste finnas för att det är finaler… Det vet jag inte. Men rent generellt tycker jag det är fel. 

”Det är inget roligt längre” 

Vidare tror Eriksson att travspelarna kan börja söka sig till andra spelformer om antalet jackpottar inte blir färre. 

– Spelarna börja genomskåda det här. Det är inget roligt längre. Då kanske spelarna börjar spela andra streckspel, säger han. 

– När man slår upp startlistan på morgonen vill man ha diskussionen. Det kan inte vara så att min 85-åriga mamma ringer till mig och säger att hon har en klar vinnare på lördag: Månprinsen, säger hon då. Jaha, vad roligt. 

– V75 ska vara världens bästa och svåraste spel. Men snittutdelningen har ju sjunkit rätt ordentligt, och så vill vi inte ha det. Spelarna är inte dumma.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!