Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storspelaren Christer: "Det måste åtgärdas"

Foto: Annika Af Klercker
Foto: René Hedemyr

2012 blev Christer Eriksson uppmärksammad när han vann osannolika 56 miljoner kronor på V75. 

Han har även gjort sig känd som en åsiktsmaskin – och har ofta varit kritisk i frågor som rör spel. 

Nu berättar storspelaren att han fortfarande är arg – och kräver ändring. 

– Det är inte trevligt att höra när de säger att det inte spelar någon roll, säger han. 

Christer Eriksson är en av tidernas mest framgångsrika V75-spelare – som är Sveriges största och mest uppskattade spel. 

Han har vid flera tillfällen tagit hem storvinster – och 2012 vann han 56 miljoner kronor när han tillsammans med några vänner var ensamma med sju rätt på spelet. 

I ett inlägg på sajten Andelskungen, där han även driver en V75-podd, skrev han i höstas att han var trött på alltför sena balansutrustningar inpå loppen. 

– I dag tycker jag det blivit något av en parodi. Vi vet ju att vissa tränare delger sista minuten-information till ett fåtal utvalda, kanske spelare, kolleger, eller hästägare. Det är ju inte riktigt korrekt. Medan vissa är alldeles utmärkta, sa han bland annat till SportExpressen då. 

"Inte särskilt trevligt att höra" 

En fråga som fortfarande gör honom upprörd, då han inte upplever att något har hänt. 

– Det verkar inte som att STC överhuvudtaget har diskuterat saken. Det är inte bara jag som är arg över det. Det är någonting som verkligen måste åtgärdas. Man kan väl hoppas på att det blir någon förändring. Jag tycker det är jätteviktigt. Man kan väl även klanka på de aktiva som inte tycker det är viktigt. Jag har så svårt att förstå dem, om det nu inte är viktigt, varför sysslar de med det?, säger han. 

Han är även kritisk mot de som är aktiva inom travsporten. 

– Den där klyschan de säger om att det inte spelar någon roll om hästarna har skor eller inte. Det är väl inte särskilt trevligt att höra. Man vill ha så korrekt information som möjligt, sedan är det upp till oss spelare att bedöma resten.

"Konkurrerade inte på samma villkor" 

Han har tidigare även kritiserat ATG:s hantering av provisioner gällande Tillsammans-spelen. 

Då pekade han framför allt på de så kallade "rakeback-spelen". 

– Jag var ju en av dem som fick stopp på rakeback-spelarna. Jag blev till och med uppringd av marknadschefen på ATG när de skulle publicera presskonferensen och stängda ner vissa av utlandsservrarna. Vi konkurrerade inte på samma villkor, så enkelt var det ju. Med tanke på att spelarna fick rabatter på de enorma system som kommer in, säger han och tillägger: 

– Naturligtvis tycker jag också att det ska expanderas utomlands, men det ska vara på lika villkor. 

"Då är det bara att gratulera" 

Efter jackpottomgången på Nyårsafton höjdes många kritiska röster mot att mycket av pengarna hamnade utomlands, då flera av miljonerna hamnade hos vinnare i Malta respektive Tyskland. 

Vad är din syn på det? 

– Jag är nästan rätt så säker på att ATG har koll på de utländska parterna. Det är ingen som sysslar med rakeback längre. Jag hade från början svårt att tro att det var ett gäng från Tyskland, men det var tydligen det, och som följer svenskt trav noga. Om det har gått korrekt till är det inte så mycket att säga om, det var en extremt svår omgång. Att det gick till Tyskland den här gången var en tillfällighet.

Christer Eriksson menar att han den här gången inte ser någon anledning till att vara misstänksam – utan hyllar i stället spelen. 

– Jag tycker helt enkelt att det var två skickliga gäng som spelade och vann. Det jag reagerade emot tidigare var de enorma system som från utlandet med så kallade reducerade filinlämningar, där de fick rakeback. Men det är nedlagt om jag förstått det rätt. Sedan kan jag tänka mig att båda han från Malta och gänget från Tyskland varit med och bidragit till potten. Sådana spel är det bara att gratulera. Då handlar det om skicklighet, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!