Foto: Kanal75
 Foto: Kanal75

Jätteskrällen: "Inte chockad"

Publicerad

Det blev en jätteskräll i första heatet i Åby Stora Pris.
Midnight Hour bjöd på en monsterspurt och tog hem loppet.
– Jag är som en fågelholk alltså, jag förstår ingenting, säger experten Micke Nybrink till TV12. 

Det var inte många som tippat Midnight Hour inför det första heatet i Åby Stora Pris. Ossi Nurmonens häst var långtifrån en av förhandsfavoriterna och var spelad till två procent. 

Loppet fick dock direkt en oväntad utveckling då det bland annat blev galopp för en av favoriterna, Muscle Hustle - samtidigt som en annan favorit, Volstead, inte alls kom till på upploppet. 

"Ett perfekt lopp" 

I stället blev det Midnight Hour som invändigt stod för en jättespurt och enkelt körde om övriga hästar på upploppet. 

– Det blev ett perfekt lopp, säger tränaren Ossi Nurmonen till TV12 efter segern. 

Den finske tränaren var till skillnad från de flesta andra dock inte alls förvånad. 

– Jag är inte chockad, säger han. 

"Jag förstår ingenting" 

Mer förvånad var experten Micke Nybrink. 

– Jag är som en fågelholk alltså, jag förstår ingenting. Men han ser jättefin ut och när han får chansen är de andra totalt chanslösa, säger han och tillägger: 

– Han bara brisar förbi. 

Ossi Nurmonen hoppas nu på seger även i det andra heatet (V75-5) och därmed plocka hem vinstsumman på två miljoner kronor. 

– Jag hoppas han kan vinna det också, säger han. 

Åby Stora Pris avgörs över två heat, blir det olika vinnare körs ett skiljeheat. Tar en häst hem båda loppen blir vinstsumman två miljoner kronor. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag