Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storskrällen chockade spelarna – trots galopp

Galopp i första sväng.

Ändå överlägsen till slut.

Amazingsurpriseno storskrällde – och chockade många spelare.

V86 bjöd på en svårfunnen rad den här kvällen. Två storskrällar sopade bort de flesta systemen och gjorde så att det gav över en miljon kronor på åtta rätt.

En av dessa var Anna-Karin Rundqvists Amazingsurpriseno. Hästen debuterade för Solvallatränaren men det började inte bra. I första sväng blev det nämligen galopp. Körande Rikard N Skoglund hittade sedan femte par invändigt. 

500 meter från mål slank ekipaget ut och stoet kom fort i vida spår. In mot upploppet var det inget snack, utan jätteskrällen bara stegade undan till en mycket enkel seger.

Första starten i Sverige – med körspö i lopp kanske var en extraväxel?

Jag gillade intrycket på hästen och ringde upp Anna-Karin efter tävlingarna:

Vad säger du om prestationen?

– Det var som namnet antyder, en stor överraskning. Jag var inte beredd på att hon skulle vara så här bra direkt.

Vad tänkte du när galoppen kom?

– Hon gjorde faktiskt likadant i värmningen men i det läget kändes det ju kört.

Hur kom du i kontakt med hästen?

– Det var via en kompis som känner ägaren. Meningen är att hon ska betäckas med Maharajah till våren, men vi får väl se hur det blir nu när hon visade upp detta. Ägaren bestämmer.

Fortsättningen?

– Tyvärr trampade hon sig i samband med galoppen så hon behövde sys efter loppet. Så nu blir det väl inte start på någon månad ungefär, tyvärr.

– Men då får spelarna kanske se upp igen, för jag tror att hon är klart bättre när hon får springa barfota.

■ ■ ■

Peter Untersteiner har alltid talat gott om Utah Broline, men faktum var att hästen inför onsdagen var segerlös. Men nu kanske det är på väg att lossna? Första segern kom nämligen i årsdebuten. 

Attacken sattes in redan 900 kvar och man såg tidigt att han hade kontroll. Det underlättades så klart av att storfavoriten Maestro Crowe gjorde bort sig tidigt, men Utah Broline behöver inte be om ursäkt. Fortsättning följer.