Storskrällen vann uttagningsloppet

Publicerad

Lars Wikströms 11-årige Beau Mec är klar för Olympiatravets final – om ägarkretsen vill.

Hästen skrällvann nämligen uttagningsloppet på Umåker. 

– Varför inte starta i Olympiatravet? Han känns fin och har verkligen toppform, säger segerkusken Carl-Johan Jepson.

På förhand handlade allt snack om Digital Ink och Cruzado dela Noche. 

Men 11-årige kämpen Beau Mec, som förvisso var tredjehandare i loppet – men bara streckad på 7 % på V75, ville annat. Efter ett lopp som gick i hårt tempo plockade han ned alla över upploppet.

– Det var imponerande. Men det var inte positivt för Digital Ink att han var så där hetsig, säger TV12-experten Marcus Lindgren.

Beau Mec tränas av Lars Wikström – som så klart var mycket nöjd.

– Det såg bra ut i svängen. Jag tänkte att han tar ned dom. Nu får vi ladda för Åby nästa helg. Det är jättestort, och otroligt kul att ha sådana här hästar. Det blev en urblåsning det här.

”Vill och vill...”

Men jätteöverraskad var han inte. 

– Han har känts otroligt fin och fick ett bra lopp senast. Han är bra, det vet vi.

Han tvekade dock lite på om det blir start i Olympiatravet.

– Vill och vill, han har haft lite problem i livet, men det såg bra ut. 

I TV12-studion var de mycket imponerade.

– Han är elva år och avgör på det här sättet. Jag förstår att han tvekar lite om Olympiatravet, det har varit mycket finjusteringar för att få den här hästen i så fin ordning, säger Peter Andersson. 

- För sju år sedan vann han derbyt. Nu är har han kvalificerat sig för Olympiatravet, det är ett sundhetstecken för  svensk travsport, säger Patrik Fernlund.

"Varför inte starta?” 

Hästen kördes av Carl-Johan Jepson, som gärna kör Olympiatravet också.

– Han var jättebra hästen. Det blev högt tempo, som vi önskade och han var stark till slut. 

– Varför inte starta i Olympiatravet? Han känns fin och har onekligen toppform, säger Carl-Johan Jepson.

Ulf Ohlsson var dock säker – Cruzado Dela Noche hade vunnit utan utrustningsstrul. 

– Han var jättebra. Han var inte riktigt slutkörd i mål heller. Men jag hade strul med tussarna – de fastnade i svansen på honom. Jag förlorade loppet på det – med garanti, säger Ulf Ohlsson. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag