Storskräll – efter favoritens galopp

Publicerad

Hagentoy slog till med en storskräll på V75.

Och segern kom efter en problematisk uppladdning.  

– Det är superkul. Våran hästbuss stannade på vägen, så vi fick lifta hit. Det var verkligen tur att det löste sig, säger Sara Gidlund. 

Storfavoriten Knifetown Winner galopperade i startmomentet av V75-1. 

Det bäddade för storskrällen Hagentoy – som vann på ett övertygande sätt. TV12:s spelexpert Micke Nybrink var minst sagt överraskad över vinnaren i loppet. 

– Det här är en sån häst som man funderar: “Vilket loppet startar den i?”, säger han i TV12.

"Brukar inte gå bakifrån"

Kretsen kring hästen var inte lika förvånad – även om de kanske inte trott på seger på förhand.

– Han brukar inte gå bra bakifrån. Men han har visat riktigt fin form och fick ett fint lopp också, säger Sara Gidlund. 

Och uppladdningen var inte optimal. 

– Det är superkul att vi vann! Våran hästbuss stannade på vägen, så vi fick lifta hit. Det var verkligen tur att det löste sig, säger Sara Gidlund. 

"Växte allt mer efter svängen"

Hästen kördes av Robert Bergh, som var nöjd med segern.

– Jag kände sist jag körde att det var en bra häst, och då körde jag bort han lite. Kul att jag fick revansch och fick vinna nu, säger Robert Bergh. 

– Ideén växte allt mer, att vi skulle vinna loppet, när vi kom ur svängen, fortsätter han.

Nicklas Westerholms Knifetown Winner galopperade, som sagt, i startmomentet. Men gjorde efter galoppen ett jättelopp och slutade trea. 

– Men vilket lopp han gör! Utbrast Per Skoglund i TV12.

Vann V75-2 också

Hagentoy tränas av Kenneth Thelin, som av bara farten vann V75-2 också. med Global Teardrop.

– De brukar gå bra deras hästar. De är verkligen duktiga amatörer, säger segerkusken Ulf Ohlsson.

– Det kändes bra, vi hamnade bra på det. Och det var bra tempo. Samtidigt var jag rädd för Hanna när hon fick luckan på upploppetm, fortsätter han.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag