Otrobanda efter segern i Derbystoet. Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal 75
Otrobanda efter segern i Derbystoet. Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal 75

Storloppsvinnaren Otrobanda till avel

Publicerad

Hon skulle ha startat i V75 på Charlottenlund i söndags.

Istället är karriären över för femåriga kulltoppen Otrobanda.

– Otrobanda har dragit på sig ett gaffelband i veckan och vi har beslutat att hon ska gå till avel, säger tränaren Peter Untersteiner till sulkysport.se.

Segern i Derbystoet värd två miljoner kronor på Jägersro 4 september i fjol blev den absoluta toppen i Otrobandas tävlingskarriär.

En karriär som på grund av gaffelbandsskadan alltså bara varade i två säsonger.

– Tur i oturen var väl kanske att det hände vid den här tiden på säsongen. Däremot är det inte bestämt vem som blir hennes första partner, säger Peter Untersteiner till sulkysport.se.

Otrobanda debuterade på Halmstad 4 maj 2015 och gjorde sin sista start på Åby 29 april i år.

Totalt vann hon sex lopp och tjänade 3 026 000 kr på 24 starter.

 

Av Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag