Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter hårda kritiken – storloppet flyttas

Superduellen ”The Showdown” får nytt datum. 

Det för att slippa krocka med storloppet Åby Stora Pris. 

– Det största skälet är att vi vill undvika krocken med Åby Stora Pris som ju ser ut att locka stora delar av världseliten, säger sportchefen Anders Malmrot i ett pressmeddelande. 

Den 14 augusti, under Jubileumspokalen, var tanken att ”The Showdown, en duell mellan världens två bästa hästar – skulle köras på Solvalla. 

Ett lopp som ger två miljoner kronor till vinnaren. 

Efter det har datumsättningen fått hård kritik från bland annat Åbytravet, då storloppet Åby Stora Pris körs den 11 augusti. 

Nu har Svensk Travsport och Solvalla enats att flytta den beryktade duellen till Kriteriehelgen 29-30 september. 

– Jo, vi borde naturligtvis värderat krockrisken med Åby Stora Pris på ett annat sätt. Vi tänkte fel där, helt enkelt. September passar bättre, säger Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande. 

”Ser ut att locka världseliten”

Solvallas sportchef Anders Malmrot: 

– Nackdelarna med att köra loppet i mitten av augusti väger tyngre än fördelarna. Det största skälet är att vi vill undvika krocken med Åby Stora Pris som ju ser ut att locka stora delar av världseliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Malmrot menar att Kriteriehelgen är ett betydligt lämpligare datum för storloppet. 

– Det passar bättre i storloppskalendern för elithästarna eftersom det inte finns några andra stora internationella lopp då. The Showdown ligger nu två veckor efter Masters-finalen och två veckor före SM. En bra helg för både hästar, publik och allmänt sportintres, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!