"Storfavoriten floppade grovt"

Publicerad

Milliondollarrhyme var omgångens största favorit på Bergsåker.

Men hästen stumnade redan i sista sväng. 

– Han var inte som bäst idag. Jag har ingen bra förklaring, allt har flutit på som det ska, säger tränaren Fredrik B Larsson. 

Milliondollarrhyme var streckad på 72 % på V75. 

Men hästen stumnade redan i sista sväng. I stället vann Joakim Elfvings Whelk. 

– Det var ett bra intryck på Whelk. Och visst, storfavoriten floppade grovt. Men hon städade ju av alla de andra också, säger Micke Nybrink i TV12.

"Det bet bra"

Tränaren var märkbart tagen efter den lite oväntade segern. 

– Det bet bra. Det hackade lite i sista sväng, så körde på säkerhet där. Men sen gick det fort över upploppet, säger Joakim Elfving i TV12.

Och nu siktar kretsen kring hästen på ett visst storlopp för ston på Axevalla i juli.

– Jag har kämpat länge och nu har vi hittat ett ämne i alla fall. Målet är helt klart StoChampionatet, säger Joakim Elfving. 

"Var inte som bäst idag"

Fredrik B Larssons Milliondollarrhyme var V75-omgångens största favorit – men det slutade i en flopp.

Tränaren berättade direkt efter loppet sakligt om insatsen: 

– Han var inte som bäst i dag. Jag har ingen bra förklaring, allt har flutit på som det ska. Inledningen var lugn, så han borde klara tryckaren i mitt loppet. Men han var stum in i sista sväng, så han var inte som bäst, säger Fredrik B Larsson.

– Banorna är svåra nu, så vi får åka hem och fokusera om, fortsätter han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag