Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storbråket: ”Han är en riktig amatör”

Foto: LJ / TR Media
Foto: LJ / TR Media

Johnny Takter vägrade köra Henry Rorgemoens Custom Chef i Svensk uppfödningslöpning.

Efteråt var han vansinnig på norrmannen.

– Vi vet ju sedan tidigare att det här är en riktig amatör, säger Takter till Travronden.

Tetrick Wania var fullkomligt överlägsen i Svensk uppfödningslöpning och vann, trots startgalopp, med flera längder tillgodo på konkurrenterna.

Mer dramatiskt var det då före loppet.

Johnny Takter skulle sitta upp bakom Custom Chef, men då hästen varit oregerlig och tvingade det första startförsöket att återkallas.

Takter valde att hoppa ur sulkyn och vägrade sedermera att köra hästen – varpå den fick strykas.

”Arg, besviken och ledsen”

Sedan utbröt ett jättebråk parterna emellan.

– Hästen är fullständigt oregerlig. Han går med jänkarvagn och utan käk och är två år gammal. Det gick helt enkelt inte. Det tycker man att en tränare borde förstå men vi vet ju sedan tidigare att det här är en riktig amatör. Hästen var en fara för både sig själv och övriga konkurrenter i dag, säger Johnny Takter till Travronden.

Rorgemoen var inte heller jätteglad på Takter.

– Kusken är inte med från sekund ett. Han är inte sig själv idag. Det var inget fel på hästen och han har aldrig tävlat med käk tidigare. Jag vet inte om det beror på att kusken var nervös inför loppet. Hästen var visserligen lite piggare i värmningen men inget alarmerande. Jag ville byta kusk men det var totalt omöjligt. Jag är arg, besviken och ledsen över att någonting sådant här kan ske i ett så pass stort lopp, säger han till tidningen.