Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora succén – efter Tommys gårdsköp

Foto: TR Media/KANAL 75

Sent förra hösten köpte Tommy Karlstedt, 34, jättegården Dunevad Travcamp. 

En investering som visat sig vara en stor framgång. 

– Det är sådant man bara hoppas på, säger han. 

Det har gått cirka fem månader sedan Tommy Karlstedt, 33, köpte miljongården Dunuvad Travcamp i närheten av Göteborg och travbanan Åby. 

Resultatet sedan dess: Nio segrar på 21 starter och 544 400 kronor i inkörda pengar. 

En framgång som Karlstedt själv inte vågade hoppas på när han bestämde sig för att genomföra storsatsningen. 

– Nej, det är bara sådant man hoppas på. Men det går inte att räkna med det. Sedan är det en tuff sport vi håller på med och jag har ju inte fått in massa nya hästar i träning. Det är sådant som tar lite tid. Vi har de tre-fyra starthästarna som vi haft i regel, och sedan försöker vi göra det bästa vi kan av dem och förbereda våra unghästar på bästa sätt, säger Tommy Karlstedt. 

”Den mentala biten är viktig” 

Vad skulle du säga framför allt ligger bakom succéresultaten efter gårdsköpet? 

– Jag tror mycket beror på att träningsmöjligheterna varit bättre. Sedan höjer en sådan här stor satsning mentaliteten, suget och drivet på oss som jobbar med hästarna. Även hästarnas form och mentalitet har höjts också. 

Så det är inte bara det praktiska? 

– Man ska absolut inte förringa den mentala biten som man överför till hästarna. De är känslodjur som märker minsta lilla skillnad på oss människor. Jag tror att det är en viktig del. 

Har fler hästägare hört av sig för att få in sina hästar i träning hos dig? 

– Nej, och det är lite svårt när man är liten och det går bra. Jämfört med de stora stallen vi har i Sverige som vinner sex dagar i veckan så syns man inte på samma sätt, trots att det går bra. 

”Hon har hittat en ny växel” 

Bland hästarna är Tommy Karlstedt framför allt imponerad av Amphibian Madness framfart, som kört in nästan 200 000 kronor sedan flytten. 

– Hon har hittat en till växel den här vintern. Framför allt mentalt. Sedan är Miss Golden Wine en jättefin travare som jag väntade på hela fjolåret. Nu fick jag utdelning under vintermånaderna och snart har vi nått målet för henne till försöken till Drottning Silvias Pokal. 

Hur ska ni göra för att förbättra resultaten ytterligare? 

– Vi försöker förbättra våra rutiner. De som startat har haft form i ett halvår, nu gäller det att ta hem dem i tid och planera. De kan inte vara i form i tolv månader i streck. Hästarna behöver en paus och sen får vi försöka fortsätta utveckla dem. 

 

https://twitter.com/StallKarlstedt/status/1109738383952232448