Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor ilska mot kusken: ”Avskyvärd drivning”

Foto: Maria Holmén / Tr Bild

Jean-Michel Bazire och Feydeau Seven tog hem storloppet Prix de Belgique. 

Men det var stjärnkuskens son Nicolas Bazire som drog åt sig mest uppmärksamhet efter loppet. 

Anledningen: Den unge kusken drev Davidson du Pont rejält på upploppet – vilket renderat i stor ilska på sociala medier. 

”Fyfan vilken avskyvärd drivning”, skriver Stall Cantab på Twitter. 

I söndags avgjordes det fjärde och sista kvalloppet inför årets upplaga av Prix d'Amerique. 

Prix de Belgique bjöd på ett stjärnstarkt startfält, där bland annat mycket meriterade Davidson du Pont kom till start. 

Det såg också länge ut att lösa sig bra för den franske stjärnhästen. 

Nioåringen ledde loppet in på upploppet, men galopperade några meter före mållinjen. Vilket gjorde att Jean-Michel Bazire och Feydeau Seven kunde knipa förstaplatsen i loppet. 

”Äcklig drivning – stackars häst” 

Även Davidson du Pont tränas av Jean-Michel Bazire, men det var stjärntränarens son Nicolas Bazire som körde hästen – och som nu får hård kritik. 

Bazire den yngre drev på hästen rejält på upploppet och många menar att det var anledningen till galoppen. 

”Vidrig drivning från Bazire Jr. Jag hade också galopperat om jag var Davidson du Pont...”, skriver hästskötaren Andreas Johansson på Twitter. 

”Vilken äcklig jävla drivning av Davidson du Pont. Stackars häst, svarar på varenda drivning och tillslut i galopp för att han inte orkar öka annars. Så ärlig”, skriver den svenske travtränaren Rebecca Dahlén. 

”Fy fan vilken avskyvärd drivning av kusken På stackars Davidson du Pont, tacka fan att han hoppar! Att de inte tar upp detta i sändningen är märkligt, Daniel Olsson pratar om allt utom drivningen!”, skriver Stall Cantab. 

Svenskarnas insats i loppet? Tomas Malmqvist-tränade Express Jet blev fyra och Robert Berghs Power spurtade till sig en sjundeplats. 

https://twitter.com/StallCantab/status/1482727811840364547https://twitter.com/RebeccaDahlen/status/1482725582626562053https://twitter.com/Andreas_LeTrot/status/1482723382135242752https://twitter.com/VemundMadsen/status/1482722029069611013