Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stöldkupp hos Goop i natt: ”Dramatiskt”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: Håkan Arvidsson / Privat

Onsdagen startade dramatiskt för personalen hos stjärnkusken Björn Goop. 

Runt femtiden på morgonen stal någon deras hästbuss – och en intensiv jakt inleddes. 

– Helt plötsligt kommer det så nära en, man har aldrig tänkt att det här ska hända, vi har varit förskonade, säger Håkan Arvidsson i stallet. 

Klockan var runt femsnåret på morgonen när de första i Björn Goops personalstyrka anlände till Lökene Gård. De upptäckte då en bil som stod helt öde samtidigt som en hästbuss oväntat lämnade gården, återberättar stall Goop på sin hemsida. 

De förstod snabbt att något inte stod rätt till och Håkan Arvidsson, morbror till stjärnkusken, fick rycka ut snabbt. 

– När personalen kom fram på morgonen såg de att det försvann en hästbuss härifrån. Då började vi på att jaga runt efter den. Vi la ut det fort på Facebook att bussen var borta och då var det en kille som såg den i Kil. Vi stack ned och fick ringa polisen och fick tag i hästbussen. De som har gjort det har vi inte fått tag i – men hästbussen har vi. 

”Fick åka och jaga runt” 

Hästbussen med de stora ”Stall Goop”-dekaler kändes som nämnt snabbt igen i Kil och mannen som hittat bussen stod kvar tills att Håkan Arvidsson kom fram. Nu ska polisen kontrollera bussen. 

– De har letat efter DNA-spår, så nu är den inne på verkstaden nere i Karlstad. 

Det är inte bara hästbussen som stall Goop riskerat att bli av med. 

– De har varit här och samlat ihop grejer i stallet också, de var här vid femtiden på morgonen och då började personalen komma. Jag tror de blev rädda och tog sig härifrån. 

Hur känner du efter en sådan här morgon? 

– Det var dramatiskt. Det blev så att vi fick åka med bilen på morgonen och jaga runt. 

– Helt plötsligt kommer det så nära en, man har aldrig tänkt att det ska hända, vi har varit förskonade. Det vart lite full fart på morgonen.

Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Värmland, säger att de inte har någon misstänkt ännu.

– Men det finns naturligtvis spaningsbara uppgifter i ärendet eftersom vi hittat bilen. Jag gissar att det inte är helt omöjligt att lösa, säger han.