Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärntravaren Pine Chip död – blev 29 år gammal

Pine Chip hade inte bara stora framgångar på tävlingsbanan utan även som avelshingst Foto: Mia Törnberg / Trav & Galoppronden
Pine Chip i Elitloppsförsöket 1994Foto: P&R-ANDERSSON PRESSBILD

Stjärnhästen och avelsgiganten Pine Chip har somnat in, det skriver facktidningen Sulkysport.
Hingsten blev 29 år gammal. 

Många är det som minns fajten mellan Pine Chip och Copiad i Elitloppet 1994 där segern tillslut gick till Värmland. Men det blev andra framgångar för Pine Chip som vann stora lopp i sitt hemland USA och i oktober samma år 1994 gick han på 1.09,0  The Red Mile i USA.

Han har lämnat avkommor som till exempel Hambletonian-vinnaren Scarlet Knight, Pine Dust och Enjoy Lavec – och har således även blivit framgångrik i flera led. Under hästens aktiva karriär så tränades han av Chuck Sylvester. 

Men nu har den legendariska travhingsten somnat in, det skriver Sulkysport som talat med Tommy Norén vid Stuteri Broline.

”Vi är oerhört stolta”

– Världens bästa Pine Chip har idag vid en ålder av 29 år fått lov att vandra vidare. Självklart är det en sorgens dag, men vi är oerhört stolta och glada att under nästan två decennier haft denna fantastisk individ på stuteriet, säger Tommy Norén till tidningen.

Vidare berättar han att travstjärnan kommer att begravas på hingstdepån på Stuteri Broline.