Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärntränaren: ”Man känner sig lite förföljd”

Foto: TR Media

Alessandro Gocciadoro är en av europas hetaste tränare – nu berättar han om baksidan med framgången.

I en intervju med tidningen Travronden berättar han om dopingrykten – och sin syn på uppmärksammade drivningsbilderna.

– Dopade hästar, eller för den delen människor, står för några enstaka bra prestationer innan de går ner i botten…, säger han. 

Det var under Elitloppshelgen förra året som den svenska travpubliken på allvar fick upp ögonen för Alessandro Gocciadoro, eller ”gul kusk” som han ofta kallas – då hans hästar tog hem flera av helgens lopp. 

Den italienske stjärntränaren blev kvar under sommaren, och har efter en vinter i Frankrike återvänt till Sverige där han nu stoltserar med imponerande 46 i segerprocent. 

Men långtifrån allt har varit guld och gröna skogar för Gocciadoro, som varit inblandad i flera mörka rubriker. 

”Det påverkar stallets vardag”

Bland annat har han under en längre tid omgärdats av dopingrykten, något han själv naturligtvis märkt av. 

– Det är inte utan att man känner sig lite förföljd, och det innebär att jag numera känner mig tvingad att ha med mig extra personal och så vidare. Så visst är det något som påverkar stallets vardag. Men samtidigt vill jag ha sagt att jag absolut välkomnar att det tas dopingprov, säger han i en lång intervju med Travronden.  

I intervjun bekräftar han även att veterinären Francesco Alessandrini, som tidigare var veterinär i dopingavstängde Fabrice Souloys stall, numera jobbar hos honom.

– Ja, Francesco Alessandrini är en av två veterinärer jag använder mig av i Italien. 

”Kanske inte är rätt gjort av dem” 

Han fortsätter sedan: 

– Dopade hästar, eller för den delen människor, står för några enstaka bra prestationer innan de går ner i botten… Trendy O.K. vann grupp 1-lopp i Italien som fyraåring och tävlar fortfarande i världseliten. 

I intervjun kommenterar han dessutom det faktum att Halmstadtravet portat honom och tre andra italienska kuskar efter deras drivningar under Lotteriahelgen i Italien. 

– Det är inte min sak att bedöma om de gjort rätt eller fel. Egentligen kanske inte det är rätt agerat av dem, men jag kan inte göra så mycket. Det är svårt att åka tillbaka i tiden och få saker och ting ogjort.