Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärntränarens ilska: ”Nu får det bli ändring”

Robert Bergh gestikulerar.Foto: TV 12
Rorbert Bergh var frustrerad.Foto: TV 12

Det blev en trasslig inledning på V75. 

Särskilt i andra avdelningen då Robert Bergh menade att han inte fick chansen till en rättvis start med sin häst Mily – och efter loppet var han frustrerad. 

– Det är tragiskt, säger han i TV 12. 

Det började i första avdelningen, efter loppet rapporterade utsända i TV 12 att Jorma Kontio som vann V75 klagade på att han inte kunde höra startkommandona på grund av den hårda blåsten på Jägersro. 

I loppet efter med hästar utspridda på tre olika volter blev det ännu rörigare. Det blev en omstart som Robert Bergh och hästen Mily fick ta på sig ansvaret för – och inför nästa startförsök gestikulerade han vilt till startpersonalen. 

I V75-studion var de till en början chockade att starten släpptes då det var rörigt, särskilt i den bakre volten. 

– Det kändes som någon slags skandalstart. Jag vet inte vad kuskarna sa men de försökte signalera något till huvudstarten, säger Micke Nybrink i TV 12. 

Bergh: ”Nu får det bli någon ändring” 

Loppet vanns av Conrad Lugauer som även ledde den bakersta volten, och han menade i tv-sändningen att han tydligt hörde startkommandona. Men Robert Bergh var mycket irriterad och menade att det inte fanns plats för honom att vända upp – vilket gjorde honom tidig i första starten. 

– Det är tragiskt. Staf har en domarkår du ska vara stolt över och de vill vara stolta själv men nu får det fan bli någon ändring. Du har jobbat ett år nu, se nu fan till att få ordning på det här, säger Robert Bergh i TV 12 och fortsätter:

– Man kan ju inte vara tjugo meter fel, jag vet inte vem som håller i provloppen här men det är väl samma gäng. 

Domarbasen: ”Vill inte bemöta på det här sättet”

Domarbasen Jonny Staf bemöter kritiken kort efter: 

– Jag förstår att han är upprörd men jag vill inte bemöta det som han säger i tv på det sättet. Är det så att han har frågor vid bedömningar så får jag hänvisa till riksdomaren på plats, säger han till SportExpressen. 

Huvudstartern Mats Nilsson bemötte även han Robert Berghs ord och menade att han var säker i sitt beslut att släppa i väg starten.

– Kuskar på den här nivån måste kunna rätta in sig i volten. Alla andra utom Robert klarade av det, säger Mats Nilsson i ATG Live.