Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärntalangen död – kastades av sin häst

Natasha Galpin blev 22 år Foto: Facebook

Galoppsporten är i stor sorg. 

Det efter att jockeyn Natasha Galpin, 22, tragiskt gått bort i en otäck olycka. 

– Jag vet att jag pratar för alla när jag säger att vi är chockade och förkrossade, säger Nick Rust, vd på det brittiska galoppförbundet, i ett pressmeddelande. 

Det var på stjärntränaren Iain Jardines jättegård Hetland Hill Stables i Skottland som den otäcka olyckan inträffade. 

Den unga jockeytalangen Natasha Galpin, 22, kastades av sin häst – och drabbades av så allvarliga skador att hennes liv inte gick att rädda. 

Orsaken till skadan ska ha varit att hästen spräckt en artär, och beskrivs i brittisk press som oundviklig. 

Även hästen gick bort i olyckan. 

”Den här typen av olyckor är extremt sällsynta” 

Nyheten om den hemska händelsen har fått spridning världen över, och på den australiska sajten news.com.au beskrivs Natasha Galpin som en stjärna inom galoppsporten.   

”Det är med stor sorg teamet runt Iain Jarding måste rapportera att en tragisk olycka inträffat under tisdagsmorgonen, olyckan resulterade i att en av våra medlemmar, Natasha Galpin, 22, nu är död”, skriver Iain Jardine i ett meddelande enligt Telegraph.  

Nick Rust, vd för det brittiska galoppförbundet: 

– Jag vet att jag pratar för alla på BHA (British Horseracing Authority) när jag säger att vi är chockade och förkrossade över de här nyheterna. Den här typen av olyckor är extremt sällsynta, men det finns samtidigt en risk varje gång en ryttare sätter sig på en häst, därför får vi aldrig ta deras mod och hängivenhet till sporten förgiven”. 

”Våra tankar och böner är med familjen” 

Iain Jardine, som bland annat tränar Melbourne Cup-hästen Nakeeta, berättar att det nu råder stor sorg på miljongården i Carrutherstown. 

”Vi vårt bästa för att hantera den här fruktansvärda händelsen. Våra tankar och böner är med Natashas föräldrar och systrar, vi hoppas att ni precis som oss respekterar deras privatliv”, skriver han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!