Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnskottets show: ”Är ett underbarn”

Foto: V75 Direkt
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Ecurie D hade fortfarande inte förlorat inför lördagens V75-omgång. 

Då stod hästen för en makalös insats – och förlängde sin segersvit. 

– Han kunde nästan åka baklänges över mål, säger experten Micke Nybrink i V75 Direkt. 

Det mesta av snacket inför den tredje V75-omgången, Ina Scotts Minne, handlade om duellen mellan Robert Berghs Power och Frode Hamres Ecurie D. 

Men någon duell duon emellan blev det aldrig. 

Den sistnämnde hästen startade i en rasande fart och såg efter en lång resa i ”dödens” ut att vara slagen i sista sväng. 

Då la hästen till ytterligare en växel och bara blåste förbi ledande Armour As. 

Hyllningen: ”En helt enorm prestation” 

En uppvisning som fick experterna i V75 Direkt att ropa efter Elitloppet. 

– Det var nästan som Petter Northug. Han kunde nästan åka baklänges över mål. Det var en helt enorm prestation. Det är inte fel att säga att han kan vara med i Elitloppet. Så bra tycker vi han var. Han är ett underbarn. Varför skulle han inte kunna vara med i vårt största lopp?, säger Micke Nybrink i TV12:s sändning. 

– Man skulle vilja se honom i Elitloppet. Intrycket han visar när han går över mål är det som gör att han kan mäta sig med bästa hästar, fyller expertkollegan Jennifer Tillman i.

Goop: ”En fantastisk inställning” 

Björn Goop körde hästen. 

– Han gör ett jättebra lopp. Ledaren var också bra. Men Ecurie var helt rå. Han visade en fantastisk inställning. Han avgjorde på skallen. Jag vet att han är väldigt stark och att han har växlar sparade. Det finns nog både en och två växlar till tror jag, säger Goop i V75 Direkt. 

Det fyraåriga stjärnskottet har nu vunnit nio lopp på nio starter.