Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkuskens utspel: ”Piraten” till Elitloppet

Erik Adielsson
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD / TR Media
On Track Piraten
Foto: Maria Holmén / Tr Bild

On Track Piraten till Elitloppet? 

Ingen omöjlighet – om stjärnkusken Erik Adielsson får bestämma. 

– Han skulle absolut kunna vara med, säger Adielsson i podden ”V75 - lördag hela veckan”.  

Disco Volante vann lördagens Gulddivisionsfinal på Solvalla från spets. 

Men bakom Stefan Melanders startkanon var det en annan häst som fick tittarna att höja på ögonbrynen. 

Efter ett lopp i ryggar stod Hans R Strömbergs hedershäst On Track Piraten för en rykande avslutning – och tog sig i mål på en fjärdeplats. 

Ett liknande lopp stod hästen för när V75 avgjordes på Romme i slutet av februari – när hästen avslutade de sista 200 meterna på 1.05,2. Vilket var snabbast av samtliga hästar den dagen. 

”Det är ett unikum” 

Hästen, som med sina 33 segrar har rekordet i antalet vunna rikstotolopp, har snart tjänat in över 19 miljoner kronor – och är en av landets mest folkkära hästar. 

Nu tycker stjärnkusken Erik Adielsson att 13-åringen borde vara aktuell för Elitloppet. 

– Med hela den historien han har. Jag skulle inte se det som omöjligt. Han kommer så klart inte tillhöra de mest streckade. Det är nästan så han är värd att tillhöra startfältet för lång och trogen tjänst. Det finns hästar som är slitna av långt tävlande. Men så som han känns… Det är ett unikum, säger Adielsson när frågan kommer på tal i ATG:s podd ”V75 - lördag hela veckan”.  

”Jag var småchockad” 

Erik Adielsson körde själv hästen när han gick i mål som fyra på Solvalla i lördags. 

– Jäklar vad han gick sista 100. Jag var småchockad. Han har varit med så länge nu. Det han gjorde sista 100 trodde jag inte. Det var väldigt överraskande på gränsen till chockerande, säger han i podden. 

– Att ha kvar den gnistan efter så många starter. Jag skulle inte protestera. Han skulle absolut kunna vara med. Han ska inte vara med om han har bra form. Men har han riktigt bra form så... Fanken. Han gick jäkligt bra i lördags.