Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnkusken nobbar Sverige – får nu kritik

Tidigare i år vann Franck Nivard Prix d'Amérique.
Foto: Kanal 75

Den franske toppkusken Franck Nivard vägrar att komma till Sverige och köra Your Highness i Olympiatravet.

Det får mäster Stig H Johansson att tycka till.

– Jag tycker att det är lite löjligt, säger han.

Förra veckan stod det klart att svenskfödda toppstoet Your Highness fått en inbjudan till Åbytravets miljonlopp Olympiatravet som körs 30:e april. Tanken var att profilen Franck Nivard skulle komma och köra stoet.

Ett par dagar senare visade det sig att Nivard inte var särskilt sugen på en utflykt till Sverige på grund av att han diskats i miljonloppet Hugo Åbergs Memorial med Un Mec d'Heripre för två år sedan.

"Lite löjligt nu"

Något som fick Sportbladets krönikor Stig H Johansson att reagera.  Han skriver: "Känns inte vuxet hanterat av honom. Han har kört in så mycket pengar ändå i Frankrike i vinter och känner kanske att han tycker att det är skönt att slippa åka till Sverige."

När SportExpressen når honom säger han:

– Gör man det i vredesmod så kan det var en annan sak. Men nu har han fått tiden på sig och funderat över det där. Jag tycker att det blir lite löjligt nu. Hade det varit med Bold Eagle tror jag att det hade blivit ett annat beslut, absolut.

"Lika vanligt förr"

Hände sådant här förr också, att folk satte sig på tvären och vägrade?

– Ja, det var nog lika vanligt förr. Jag vet inte om tävlingsmänniskor är mer känsliga än andra, men kanske är det så.

Har du själv slängt ur dig något sådant och bojkottat en bana, ett land, eller liknande?

– När man varit i Italien några gånger och det inte alltid gått som man velat har man väl varit lite trött på det. Samtidigt har jag nog varit där och tyckt att det varit roligt fler gånger än man blivit irriterad.

– Tävlingsintensiteten triggar upp folk och man tar kanske lite väl mycket luft i lungorna när man är förbannad. Men några sådana där riktiga bojkotter har jag inte haft, avslutar han.