Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkusken: ”Han ska vara mycket spelad nu”

Foto: LJ / TR Media
Foto: Maria Holmén

Rikard N Skoglund har flera spännande styrningar framöver. 

På lördag kör han ingen mindre än elitloppsaktuelle Chief Orlando. 

Och mycket talar för att ekipaget blir hårt betrodda i loppet. 

– Vi har ett bra läge och han är snabb ut, allra helst vill vi till ledningen, säger kusken. 

Den numera Solvallabaserade kusken Rikard N Skoglund körde in närmare 26 miljoner kronor i fjol och är återigen på väg mot ett fint år. På lördag då det vankas V75 på Mantorpstravet så kör han bland annat storfavoriten Chief Orlando.

Den norskfödda hästen tränas av finskan Pia Huusari och vann senaste starten på fina tiden 1.09,8/1640 meter, vilket gav en biljett till årets Elitlopp. 

– Det var det som var tanken. Vi visste vad som stod på spel då. Han gjorde det väldigt bra när han höll undan före Cokstile, säger Rikard N Skoglund som satt i sulkyn även vid den prestationen. 

”Han ska vara mycket spelad”

Ekipaget har fått spår fyra bakom bilen i gulddivisionen på lördag och det är inte bara spelarna som tror på Chief Orlando.

– Det är en elitloppshäst, han ska vara mycket spelad. Nu är han redan inkvalad till Elitloppet så det här är inte det viktigaste loppet i år för honom, men det är ju skönare att vinna. Vi har ett bra läge och han är snabb ut, allra helst vill vi till ledningen, konstaterar Rikard N Skoglund. 

Chief Orlandos tränare Pia Huusari kom han i kontakt med via en hästägare i Finland som gärna såg att han körde deras hästar. 

– Jag har kört ganska mycket hästar åt henne innan Chief Orlando. Hon har fina hästar och är en duktig tränare. 

”Distansen är ingen nackdel” 

Skoglund är nöjd med att många av hans styrningar på lördag har lottats till fina spår och varnar gärna Joakim Elfvings träningsadept Royal T.N. 

– Han har gjort bra lopp under en längre tid utan att få vinna. Jag hoppas att han får vinna snart och att vi kanske kan få komma till ledningen på lördag. Han gör det bra och distansen är inte någon nackdel.

Om lite mer än två veckor ska Rikard N Skoglund köra sitt första Elitlopp och han berättar att det är en mäktig känsla. 

De senaste åren har han tagit ett rejält kliv upp i kuskeliten – och han hoppas på att få köra flera fina hästar i stora lopp framöver. 

– Jag hade fina styrningar i fyraåringsloppen i fjol men jag hade inte så många i äldre eliten men i år har jag fått flera sådana styrningar. Det gör att jag får möjlighet att köra lite grupp-1 lopp. Det är spännande.