Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkusken är en glad överraskning

Jag har visserligen bara hunnit med att se ett avsnitt men jag kan redan nu slå fast två saker:

1) TV4:s "Stjärnkusken" är riktigt bra underhållning.

2) Det är travsporten som är den stora vinnaren.

Jag hann med att se stora delar av det första avsnittet när jag var ute och tävlade en fredagskväll för några veckor sedan. Sedan dess har jag kollat in en hel del klipp på ATG Play och jag måste säga att jag blivit glatt överraskad. Det var ett mycket bättre program än jag hade kunnat föreställa mig och jag gillar att de verkligen fångat bandet som uppstår mellan människa och häst.

Jag tror att det hjälper folk att förstå tjusningen med den här sporten och jag har redan märkt av ett ökat intresse bland mina vänner och bekanta. Många surrar om att de skulle kunna tänka sig en tävling med samma upplägg som i "Stjärnkusken". De vill helt enkelt köra och ta hand om en häst.

"Här har ni en affärsidé"

Jag brukar mest snacka spelidéer på den här sidan men här har ni en affärsidé:

Någon med tillgång till en hästgård borde börja köra företagsevent med ett travtema. Först lite utbilning inom travets och hästskötandets ädla konst på förmiddagen och sedan olika tävlingar på eftermiddagen.

Ta in någon etablerad kusk eller tränare och låt denne sköta utbildningen och vara domare i tävlingarna.

En garanterad succé!

* * *

Vi är visserligen bara några program in i den första säsongen av "Stjärnkusken" men jag ser redan fram emot säsong två. Då tror jag att de kommer att kunna göra det ännu bättre.

* * *

Centerline vann sitt försök i Stochampionatet och drog en vinstlott i spårlottningen. Hon är ju startsnabb så vi kommer att vara med och köra om det direkt.

* * *

Åkte på både böter och avstängning

Jag åkte på både böter och avstängning efter att ha varit sen bakom bilen med Global Money i lördags.

Det fanns en viss klumpighet i det och jag hade kunnat göra det bättre.

Till mitt försvar måste jag dock säga att det inte är helt lätt att få i väg en häst som är 1,75 hög från innerspåret på Årjäng utan att galoppera. Speciellt när bilen går så sakta som den gör i Sverige.

Det var ungefär som att köra en Caterpillar-traktor inne på Ikea:

Det kan gå vägen, men det är inte så lätt!