Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnjockeyn hittad död – stor sorg i galoppvärlden

Liam Treadwell.Foto: DAVID DAVIES / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: LYNN HILTON/SHUTTERSTOCK / LYNN HILTON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under tisdagsmorgonen hittades Liam Treadwell död. 

Det bekräftar tränaren Alastair Ralph.

Liam Treadwell blev 34 år.

Den brittiske jockeyn Liam Treadwell hittades död under tisdagsmorgonen. Det bekräftade tränaren Alastair Ralph under dagen. 

– Vi hittade honom i morse, det är fortfarande väldigt rått. Det är bara hemskt, han hade drabbats av depression och det pågick ett par år, säger Alastair Ralph till tidningen The Sun. 

Vann klassiska loppet

Liam Treadwell slog igenom 2009 i steeplechase efter att ha vunnit den prestigefyllda kapplöpningstävlingen Grand National på Aintree med hästen Mon Mome. Bedriften räknas fortfarande som en av de största skrällarna i racets historia. 

Tävlingen har årligen hållits sedan 1839 och banan anses vara en av de tuffaste i världen. Tävlingsformen Steeplechase är en form av galoppsport där hästarna rider på ovala banor med hinder.

I februari 2018 gick Liam Treadwell i pension, men återvände i mars 2019. Hans senaste start var 16 maj och under hans karriär stod han för över 300 segrar.

Sorg i sociala medier

Flera profiler inom galoppsporten har uttryckt sin sorg på sociala medier under tisdagen.

”Jag är väldigt ledsen att höra att Liam Treadwell gått bort. Mina tankar går till hans familj och alla hans vänner. Han var en fin människa, som hade en stor portion humor. Jag vet hur mycket support han fått av IJF de senaste åren. Det är en tragedi att han dog så ung”, skriver Clare Balding, som är en profil inom brittisk galopp-tv.

Orsaken till hans bortgång är i skrivande stund inte fastställd. 

Liam Treadwell blev 34 år.

https://twitter.com/clarebalding/status/1275402982213980162https://twitter.com/AintreeRaces/status/1275405408375656448