Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnhästens lillebror infriade favoritskapet

Sofie Ericsson sköter Demon Ima.
Foto: ATG Live
Demon Ima imponerade.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Johan Untersteiner var nöjd med Demon Ima.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Demon Ima – lillebror till Day or Night – var storfavorit på V75. 

Och han gjorde ingen besviken när han tog hem loppet storstilat. 

– Det känns nästa som att man är oemotståndlig, säger segerkusken Johan Untersteiner. 

Stjärnhästen Day or Night In tjänade 5,2 miljoner kronor under sin karriär i Johan Untersteiners regi. Han var trea i Derbyt och som äldre fortsatte han att tillhöra eliten och deltog bland annat i Elitloppet. 

Och nu imponerar hästens lillebror – femåriga Demon Ima – som dock har Maharajah som pappa i stället för Muscle Hill men mamma till de båda är Ellie America. 

Demon Ima infriade favoritskapet i den fjärde avdelningen på V75 när han ledde från start till mål med sin tränare Johan Untersteiner i sulkyn. Segern bärgades trots att konkurrenterna turades om att utmana ekipaget under loppets gång. 

– Det är sådan här hästar man vill ha. Och man vill visa upp dem som i dag. Han fick verkligen kämpa för havren. Men det är en härlig häst och en underbar individ, säger segerkusken i TV 12 och fortsätter: 

– Det känns nästan som att man är oemotståndlig i bland. 

Skötaren: ”Han är så värd detta” 

Sofie Ericson sköter Demon Ima, och skötte även Day or Night In, hon var rörd efter segern. 

– Det är så mycket Jag har haft honom sedan han var två år och det har krånglat och strulat så mycket för den här hästen. Han var så värd för detta, och även ägaren, säger Sofie Ericson i TV 12. 

Hon berättar att de var hos flera olika veterinärer, och tillslut hittade de en spricka i hästens ena bakkota som fick läka, och sedan dess har det varit ordningen på Demon Ima. Hästen har nu gjort nio starter och tagit fem segrar. 

– Jag tror att det finns massor i den här hästen. Han kanske inte bli lika bra som storebror, men han kan nog bli där också, avslutar hon. 

Demon Ima vann på 1.13,9/2140 meter autostart. Tvåa i loppet blev Silver Bullit som höll undan före Jori Boko.