Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnhästen till Bergh: ”Tyngsta jag upplevt”

Oscar Berglund
Foto: MIKAEL WIKNER / TR Media
Shocking Superman
Foto: GIRLPOWER HB / Girlpower HB/TR Bild
Robert Bergh
Foto: Malin Albinsson / TR Media

Shocking Superman har varit Oscar Berglunds stora affischnamn. 

Nu flyttas hästen till Robert Bergh. 

– Det är en väldigt fin kompis som lämnar verksamheten och det måste få göra ont också, säger Oscar Berglund till Travronden. 

Travtränaren Oscar Berglund blir av med sin stora affischhäst. 

För Travronden berättar Berglund att han tidigare i veckan fick reda på att hästen flyttats till Robert Bergh. 

Anledningen: Ägarna till hästen vill testa något nytt. 

– Det är svårt det här. Man är travtränare och hästen har trots allt inte levererat som vi har hoppats. Det är bara att inse att om man inte gör kunderna nöjda äger de rätten att ändra på situationen. Samtidigt måste man få vara besviken. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt och jag vet att jag aldrig kommer i kontakt med en så bra häst igen. Det är en väldigt fin kompis som lämnar verksamheten och det måste få göra ont också, säger han till facktidningen.  

Hyllar Bergh: ”Sveriges bästa tränare”

Shocking Superman har tjänat in över två miljoner kronor under karriären och har varit i Oscar Berglunds träning sedan 2019. 

Nu får hästen alltså Robert Bergh som tränare. 

– Robert är min stora idol och enligt mig Sveriges bästa tränare. Hoppas de sopar banan i Elitloppet om några månader, säger Oscar Berglund till Travronden.