Stjärnhästen stod för monsterinsats

Publicerad

Volstead stod för en monsterinstats i lördagens gulddivision.
Från ”dödens” plockade han ned ledande Shadow Woodland, och försvarade sig sedan mot Charua Forlan. 

– Det där måste vara Elitloppet nästa! Jättehäftigt, säger Micke Nybrink i TV12

Shadow Woodland öppnade blixtrande snabbt. Sedan kom Volstead fram och masserade i ”dödens”. På upploppet kom Charua Forlan och försökte hinna upp Volstead. 

Allt i ett rasande tempo. Travsport när den är som bäst, enligt experterna i TV12. 

– Är inte det där travsport, då finns det väl inte längre? Det där måste vara Elitloppet nästa! Jättehäftigt. Han gick bara fram och – mördade, höll jag på att säga – Shadow Woodland från utvändigt om ledaren, säger Micke Nybrink i TV12.

”Otroligt häftigt”

Även Sofia Aronsson höll med – lördagens Gulddivsion var något utöver det vanliga.

– Det här var verkligen ett lopp med fart i – wow! Otroligt roligt att se! Skötarna, kuskarna, hästarna, alla gör allt för att göra fruktansvärda prestationer. Otroligt häftigt! utbrister Sofia Aronsson. 

Stefan Melander var märkbart rörd i segerintervjun efter loppet. 

– Han är en jättebra häst det här. Ändå är han inte riktigt på topp. Jag tror inte det. Mina hästar behöver flera lopp i sig. Han gick ett fantastiskt lopp hästen, säger han.

”Han kan ännu bättre”

Efter den här hästen lär hästen bli högaktuell för Elitloppet. 

– Jag vet inte om det blir Elitloppet. Men det är en ruggigt bra häst, och är han i ordning är han ännu bättre. Han var fin idag, otroligt kul, säger Stefan Melander. 

Om det blir Elitloppet vill Eskil Hellberg se ”Tarzan” i sulkyn.

– Jag hoppas Stefan Melander fortsätter köra själv. Han är en sån profil, och han vet alltid var han har hästarna, säger Eskil Hellberg i TV12.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag