En av El Mago Pellinis stora höjdpunkter – segern i Norrbottens Stora Pris 2015 Foto: / ©ALN PRESSBILD AB
En av El Mago Pellinis stora höjdpunkter – segern i Norrbottens Stora Pris 2015 Foto: / ©ALN PRESSBILD AB

Stjärnhästen skadad – karriären troligtvis över

Publicerad

Det blir förmodligen inga fler tävlingar för "Luddes" stjärna El Mago Pellini. 

Hästen har råkat ut för en misstänkt gaffelbandsskada. 

– Då är karriären troligen över, säger Lutfi Kolgjini till Trav365. 

Monté-SM inleder lördagens V75-kupong och där var tanken att El Mago Pellini skulle ha startat. 

Så blir det inte – och förmodligen blir det inga fler starter alls för hästen. 

För Trav365 berättar hästens tränare Lutfi Kolgjini att miljonhästen råkat ut för en misstänkt gaffelbandsskada – och om så är fallet är karriären över. 

– Det mest troliga, om det är en gaffelbandsskada, som sitter i ett bakben, så är det allvarligt, och då är karriären troligen över. Men det får ägarna bestämma, säger han till sajten. 

"Har haft samma problem tidigare" 

Skadan uppmärksammades i samband med en träning under onsdagen. 

– Han gick ett jobb som vanligt i går (onsdag). Sedan svullnade han i ett bakben. Det är en trolig gaffelbandsskada, vi vet inte exakt helt och han ska kollas igen om 14 dagar. Men han har haft det tidigare, säger han till Trav365. 

För sajten berättar Lutfi Kolgjini att målet var att starta på lördag – men att det nu i stället blir full satsning på en karriär som avelhingst. 

"En kämpe som alltid gjort sitt jobb" 

Stjärnhästen har under karriären sprungit in 6,5 miljoner kronor – och Lutfi Kolgjini håller segern i Norrbottens Stora Pris 2015 som en av karriärens största höjdpunkter. 

– Norrbottens Stora Pris var en häftig upplevelse, när Adrian måttade in honom precis på linjen. Han har gjort väldigt bra lopp, det är en kämpe som alltid gjort sitt jobb, säger han till Trav365. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag