Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARIUS SCHWARZ / IMAGO/MARIUS SCHWARZ IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: MARIUS SCHWARZ / IMAGO/MARIUS SCHWARZ IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: MARIUS SCHWARZ / IMAGO/MARIUS SCHWARZ IMAGO SPORTFOTODIENST

Stjärnhästen ser ut att missa Elitloppet

Publicerad

Prix d'Amerique-vinnaren Readly Express ser ut att missa Elitloppet. 

Anledningen? Timo Nurmos verkar inte hinna få honom redo i tid. 

– Som det ser ut just nu så är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start, säger Nurmos till SVT Sport. 

Efter segern i Prix d'Amerique har den svenska stjärnhästen Readly Express målats upp som den största favoriten att vinna Elitloppet. 

Nu verkar stjärnhästen missa loppet. 

Det säger tränaren Timo Nurmos till SVT Sport.  

– Som det ser ut just nu så är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start. Jag hade hoppats att kunna köra nåt lopp innan Elitloppet. Men så har det inte blivit... så det ser mörkt ut, säger han. 

Kan avgöras veckan innan 

Readly Express har efter segern i det franska storloppet Prix d'Amerique i januari varit på avel på Menhammar Stuteri. 

Vilket gjort att Nurmos inte hunnit förbereda hästen på det sätt han önskat. 

Än har tränaren dock inte gett upp hoppet om en start. 

– Han har sett bra ut på träning senaste tiden. Men därifrån till att klara två tuffa lopp på en dag är ett stort steg. Men vi  kommer att försöka och bestämmer oss så nära inpå som möjligt. Veckan innan eller så, säger han till SVT Sport. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag