Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnhästen Nuncio föll oväntat på Solvalla

Foto: ATG Live

Det blev en oväntad vinnare i Gulddivisionen.

Roberts Berghs Kadett C.D. snodde showen – då Nuncio förlorade.

– Det var inte så mycket att säga om. Det blev jättelångt fram med 500 meter till mål, säger Nuncios tränare Stefan Melander.

Inför V75-3 snackade alla om duellen mellan Nuncio och On Track Piraten – båda med långa segerrader. Men Robert Berghs ärrade kämpe Kadett C.D. snodde showen.

– Jag känner en stor glädje för “Kadetten”. Han han får känna publikens värme och vinna ett större lopp. Väldigt kul tycker jag, säger Robert Bergh.

Opererad och klar

Bakom succén ligger en operation och en bortplockad benbit.

– Han hade problem och rullade över i Frankrike i de sista loppen. Vi opererade bort en lös benbit och har tränat på bra hela vintern. Det är säkert fem år sedan han hade så här bra form.

Robert Bergh gav hästen ett perfekt lop- och fick chansen när upploppet nalkades.

– Det kändes bra att jag fick rygg på Ludde. Sen hade jag väl inte segerkänsla förrän 400 meter kvar. Jag tänkte att jag kan lägga en liten speed i alla fall, och det gick ju.

Fick långt fram

Stefan Melanders superstjärna Nuncio fick ett lopp i andra utvändigt, men det blev för långt fram. I TV12-studion ifrågasatte de Örjan Kihlströms val i sulkyn, med 500 meter till mål.

– När On Track Piraten tappade fart, så kör inte Örjan på direkt. Frågan är om det är för att han inte får ut honom i banan? Han tappar jättemånga längder, bara där, säger Sandra Svensson.

Kihlström själv tyckte att Nuncios insats var bra.

– Han gick bra ändå, hästen. Jag provade lite från start och den speeden sätter sig lite i benen. Sen när On Track Piraten inte kan hänga med, så blir det långt fram till de andra, säger Örjan Kihlström.

– Han är inte Elitloppstoppad om man säger så, men jag tycker att han gör ett bra lopp, säger Örjan Kihlström.

Men han tycker i efterhand att han själv gjorde ett felval.

– Med facit i hand skulle jag ha kört med 700 meter till mål, men det är svårt att veta att Piraten ska stanna så där, säger Örjan Kihlström.

Klara för Olympiatravet

Kadett C.D. är i och med segern klar för Olympiatravet på hemmaplan. Och även Nuncio får komma.

– Väldigt oväntat så klart, men jag tror inte Robban var lika förvånad som spelarna. Kadett.C.D. gjorde ett väldigt bra lopp, och Nuncio var grym med tanke på hur långt fram det blev. Han får ett wild card. Jag ska prata med Stefan nu bara, säger Jon Walter Pedersen.