Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnhästen flyttas från Jerry Riordan

Foto: LOP / KANAL 75 AB
Foto: KANAL 75 AB

Fjolårets världsmästare, Twister Bi byter regi.
Detta enligt tidningen Sulkysport, som skriver att mycket talar för att hästen kommer att flyttas från Jerry Riordan till Solvallatränaren Timo Nurmos.  

Under onsdagsmorgonen kom tidningen Sulkysport med beskedet att den välmeriterade hästen Twister Bi lämnar Jerry Riordan. Tränaren har haft ett framgångsrikt år med seger i Elitloppet med hästen Ringostarr Treb. 

Men just Twister Bi har han inte fått någon ordning på i år.
På årets fyra framträdanden på travbanan, har sexåringen galopperat i tre av dessa. 

Så sent som i söndags galopperade hästen tidigt i Ulf Thoresen Grand National på Jarlsbergs Travbana, där hästen tillslut slutade på en femteplats. 

”Uppringd av ägaren”

– Jag blev uppringd av ägaren i måndags. Twister Bi är underbar häst som jag inte skulle vilja möta med någon av mina hästar när han är på topp, säger Jerry Riordan till Sulkysport.   

Twister Bi har 11,7 miljoner på kontot och förra året hade hästen en imponerande säsong. Då sprang han in 9,8 miljoner kronor och blev den vinstrikaste tränade travaren i Sverige under det året. Han tog segrar i bland annat VM-loppet i USA och Oslo Grand Prix. 

Men nu väljer alltså den italienske ägaren Pasquale Ciccarelli att flytta hästen och enligt Sulkysport talar mycket för att hästen hamnar hos Solvallatränaren Timo Nurmos. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!