Stjärnans V75-varning: ”Skulle inte förvåna...”

Foto: Maria Holmén / Tr Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Storfräsarna Daniel Redén, Timo Nurmos eller Robert Bergh har fått sällskap i toppen av STL-ligan halvvägs in på året.

Nämligen av Romme-tränaren Jörgen Westholm som känns hetare än någonsin.

Senast i lördags så slog stall Westholm till med en dubbelseger på V75 med hjälp av Silver Bullit och Guli Rubin. Och nu är Jörgen Westholm med i toppen för att stanna.

– Hade någon sagt till mig i slutet av 2020 att jag skulle ha den här positionen vid den här tiden på året hade jag väl knappast trott på det, säger Westholm och fortsätter:

– Samtidigt sticker jag inte under stol med att det är en medveten satsning på att ofta synas på V75. Dels är det fina pengar att köra om och dessutom vill ägarna vara med där. Det är ett helt annat medialt intresse runt V75-spelet och det är viktigt att synas. Jag bor ju bra till dessutom, mitt i landet och kan därför oftast vara med på lördagarna.

I många fall kan det vara en enskild häst som hjälper tränarna att synas, men i Jörgen Westholms stall är det en imponerande bredd som visat upp sig på V75.

– Vi har ju nött på ganska länge och skapat allt från grunden, det är långsiktig satsning som börjar ge resultat helt enkelt.

Ställer upp fyra på V75

Återstår att se om man kan bättra på statistiken ytterligare i Kalmar på söndag dit han åker med fyra V75-hästar. Vi tar dem i ordning och börjar med Gardner Shaw (V75-2) som vunnit på lördagar förut.

– Han gick ett jobb under måndagen och kändes riktigt fin. Styrkan finns där och fungerar han har han absolut kapacitet för att slåss om segern.

Sedan väntar The Engine (V75-4) i ett långlopp för lägsta klassen.

– Distansen känns passande och skulle det lösa sig från vårt åttondespår i voltstart blir jag inte förvånad om han gör upp om det.

Carry Cash (V75-5) hade än värre otur i spårlottningen och får börja från spår tolv i ett sprinterlopp.

– Hästen var fruktansvärt bra senast och har fin form. Men spårlottningen gör att man blir lite lågmäld. Jag tror att hästen gör ett bra lopp, men därifrån till att vinna från ett sådant dåligt läge är kanske långsökt.

Sista häst ut från stall Westholm är Harper Hanovers-trean Digital Dominance (V75-6).

– Han hade ett ganska tufft schema och fick ta det lite lugnare efter förra loppet. Det kan fattas lite till toppformen och han är ganska färsk i klassen. Även om hästen är bra ligger jag lite lågt den här gången.

Bästa chansen?

– Svårt att säga, men både Gardner Shaw och The Engine kan vara aktuella om det stämmer, avrundar Westholm.

Formstark var ordet.