Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans attack mot ägaren: ”Är en gris”

Michelle Payne
Brae Sokolski

Linda Meech har varit en av Australiens ledande jockeys under året. 

Inför ett årets största lopp, Victoria Derby, petas hon dock av ägaren Brae Sokolski. 

Nu går stjärnan Michelle Payne till stenhård attack mot Sokolski. 

– Det är inte upp till offentligheten att bestämma, men de kommer se dig som en gris, skriver hon på Twitter.  

Linda Meech anses vara en av australiensk galoppsports mest lovande namn, i en sport som länge varit mansdominerad. 

I augusti blev hon den första kvinnan att vinna Victorian Jockeys Premiership och en av hästarna hon haft framgång med är Thought Of That – som hon vann med i senaste starten. 

Många trodde därför att det var givet att hon även skull sitta upp bakom hästen i storloppet Victoria Derby, som avgörs nu till helgen. 

”Kommer förmodligen bli utskälld”

Men så blev det inte. Ägaren Brae Sokolski beslutade tidigare i veckan att plocka bort Meech till förmån för den manlige jockeyn Mark Zahra. 

Ett kontroversiellt beslut, som mötts av starka reaktioner i Australien. 

”Jag vet att det inte kommer vara populärt och att jag förmodligen kommer bli utskälld på Twitter, men så får det bli”, skriver ägaren själv på Twitter.

”Hänsynslöst – vidrigt”

Jockeystjärnan Michelle Payne, som just nu även är aktuell med en film som skildrar hennes egen karriär, var en av de som blev argast efter beslutet: 

– Det är inte upp till offentligheten att bestämma, men de kommer se dig som en gris, skriver Payne, som flera gånger tidigare anklagat galoppsporten för att vara mossig. 

– Ett av de mest hänsynslösa beslut någonsin. Zahra lärde inte hästen att bli en tävlingshäst när han för två starter sedan skrek och bråkade bakom barriärerna. Vidrigt, fortsätter hon i en senare tweet.  

Michelle Payne har efter påhoppen på Twitter tvingats böta 1 000 dollar.