Foto: KANAL 75Foto: KANAL 75
 Foto: KANAL 75
Jennifer Tillman. Foto: THOMAS ENGSTRÖM/ KANAL75Jennifer Tillman. Foto: THOMAS ENGSTRÖM/ KANAL75
Jennifer Tillman. Foto: THOMAS ENGSTRÖM/ KANAL75
Foto: KANAL75Foto: KANAL75
 Foto: KANAL75

Stjärnan tillbaka – efter bebislyckan

Publicerad

Toppkusken och tv-experten Jennifer Tillman har varit borta från tävlingsbanan nästan ett halvår. 

Anledningen? Hon har blivit mamma. 

På tisdag är hon tillbaka i tävlingssulkyn – men tv-jobbet får vänta tills i maj. 

– Vi mår bra, det är fantastiskt. Det är helt annorlunda och helt nytt men det kunde inte vara bättre, säger hon. 

Stjärnkusken och trav-tv profilen Jennifer Tillman har varit borta från tävlingsbanan, då hon och sambon, travtränaren Henrik Larsson blev föräldrar i början av året. 

Trots att hon inte synts till i sulkyn så har hon haft nära till hästarna hemma som Henrik Larsson har i sitt stall. 

– Man saknar alltid hästarna, så jag har fått åka till stallet och hälsa på dem. Det ska bli jättekul att köra igen, men jag är mamma i första hand nu och får ta det som det kommer.

– Jag har kört lite hemma någon tur i alla fall när jag har haft barnvakt. Då kunde jag komma ut så jag har i alla fall varit ute och fått köra lite häst. Men det var länge sedan jag satt i tävlingssulkyn. 

Efterlängtad årsdebut

På tisdagskvällen gör travstjärnan comeback och sitter upp bakom Per K Erikssons amerikanare Sliding Home och sambons Nomi Sunrider på Solvalla. 

Per K Eriksson som även tränar Elitloppshästen Royal Fighter som Jennifer haft fina framgångar med. 

Var det här en planerad comeback?

– Det var den här tiden, men sen tänkte jag att jag skulle ha kört något lopp innan jag skulle köra Sliding Home. 

– Men så fick jag ändå köra honom nu och då blev det väldigt bra. Det är en riktigt fin häst och jag har längtat efter hans årsdebut. 

”Han har en pappa också”

Är tanken att köra lite då och då nu?

– Ja, jag kommer att ta det som det kommer. Jag är mamma i första hand. Sen får jag lösa det andra sen. 

– Men jag kommer ju att kunna åka runt lite här och där. Sen när vi har egna hästar så är vi två, han har ju en pappa också. Men jag kommer inte åka land och rike runt som det ser ut nu.  

Jennifer har varit uppskattad trav-tv expert och snart kommer hon att vara tillbaka även i rutan. 

– I maj kommer det att bli aktuellt med tv-jobb igen. Då kommer jag att smyga i gång där för att inte bli borta allt för länge. 

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka dit också. Jag har varit inne och hälsat på arbetskamraterna, så det ska bli jätteskoj att komma tillbaka. 

”Det är fantastiskt”

Hur mår ni nu?

– Vi mår bra, det är fantastiskt. Det är helt annorlunda och helt nytt men det kunde inte vara bättre. 

– Det är jättemysigt. 

Det klassiska. Har det gett dig annat perspektiv?

– Absolut, det har det. Det är så sjukt hur det blir, men allt ändras. Det har ändrat hela livet, till det bättre. Det är så häftigt som alla säger att det är. 

Men nu är hon redo för comeback och är förväntansfull inför tisdagskvällen. 

– Att få sitta upp bakom en häst. Att få köra upp till start och att känna den här spänningen och farten. Just att Sliding Home gör årsdebut också, det ska bli spännande att följa honom i år. 

– Så både han och jag smyger i gång så att säga. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag