Elitloppet 2022: Extreme struken – missar Elitloppet

Extreme missar Elitloppet 2022.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Extreme missar Elitloppet. 

Enligt startlistan är den danska stjärnhästen struken på grund av hälta.

– Han har fått en skada i sitt vänstra bakben, säger tränaren Steen Juul. 

På söndag är det dags för Elitloppet och nu står det klart att en av deltagarna går miste om chansen till fem miljoner kronor i första pris. Det är den danska stjärnhästen Extreme som har strukits ur startfältet. 

Enligt listorna på Svensk Travsports hemsida har tränaren Steen Juul valt att styrka hästen på grund av hälta. Något han berättar mer om under onsdagsmorgonen. 

– Han har fått en skada i sitt vänstra bakben. Han var på kliniken i går och där röntgade de honom. Han har lite problem i en sena. Han behöver lite tid att läka, säger Steen Juul.

”Händer saker i världen”

Steen Juul lider främst med de som är närmast hästen men påpekar vikten av att det trots allt inte är så allvarligt, även om det är tråkigt. 

– Det är klart att det känns väldigt tungt. Jag tänker på ägarna, alla involverade i hästen och på Björn Goop som hade kunnat köra andra hästar i Elitloppet, nu har han ingen häst att köra, säger Steen Juul och tillägger: 

– Man måste sätta det i perspektiv. Det händer saker i världen, så som i går när en idiot som går in och skjuter ihjäl 19 barn på en skola (i Texas, USA). Det här är en skada på en häst. Man har varit med om värre saker i livet. Han kommer tillbaka men för alla är involverade och skulle resa upp är det tråkigt men det är så det är. 

Extreme har tjänat 4,3 miljoner kronor på 42 starter och skulle ha körts av Björn Goop.