Stjärnan startklar igen – efter skräckbilderna

Pleasure for Cash började blöda ur munnen mitt under V75-loppet den 4 april.
Foto: Skärmdump / ATG
Foto: TR BILD / TR Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Här kommer ett glädjande besked.

Oscar Berglunds stjärna Pleasure for Cash gör comeback i slutet av månaden efter skräckbilderna i våras.

– Det är en av de största segrarna i år, säger Oscar Berglund.

Det var den 4 april som Oscar Berglund, och hela trav-Sverige, höll andan.

Mitt under pågående V75-lopp fick stjärnan Pleasure for Cash plockas ur loppet sedan kusken Björn Goop upptäckt att hästen, som kördes av Magnus A Djuse, blödde ur näsan.

– Man vill bara börja grina så klart. Det är det absolut värsta jag varit med om i alla fall. Se att en av mina hästar inte mår bra. Det är inget kul alls. Vi vet inte vad som hänt naturligtvis, men något allvarligt är det. Han blödde ur lungorna och var helt livlös hästen. Jag är glad att han står upp nu i alla fall. Men väldigt otäckt, sade Berglund i direktsändning då.

”Trodde man verkligen inte i våras”

Men nu kommer glädjande besked.

Hästen är numera friskförklarad – och startklar, berättar tränaren.

– Det trodde man verkligen inte i våras, men både hästen, jag och ägarna har fått en andra chans, berättar en lättad Oscar Berglund.

– Efter en lång sommar med otroligt mycket kontroller och veterinärbesök i slutet av sommaren har han börjat träna för start och nu gått två banjobb. Det känns verkligen som en extra V75-seger och en av de största segrarna i år, fortsätter han.

”Klump i magen varje gång”

Oscar Berglund säger att hästen mår bra och ser ut att tycka det är kul med travet igen.

– Det har ju varit hemskt... vi var i Uppsala 3-4 gånger i somras för att kontrollera hästen och varje gång åkte vi dit med en klump i magen eftersom man varit rädd för att få ett negativt besked. Men varje gång vi åkte hem firade vi lite eftersom det såg bättre och bättre ut varje gång, säger han.

När kommer han ut på banan igen?

– Vilket lopp är inte klart riktigt än, men som jag tänker mig kommer han starta någon gång under andra halvan av december.

Stallformen är god hos Berglund som i helgen fick se relativt nya hästen Dwayne Zet stå för en häftig prestation ihop med Magnus A Djuse när han knäckte favoriten Champ Lane på V75 på Bergsåker.

– Det var väldigt häftigt. Men har man en bra häst och en toppkusk kan sådana där saker hända. Det ska egentligen inte gå, men de räddade upp situationen. Ett fantastiskt ekipage, säger Berglund.