Stjärnan står över storloppet i Nice

Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Det blir ingen start i Criterium de Vitesse för Readly Express.

Istället ska Prix d’Amerique-vinnaren åka till havet vid Utah Beach.

- Jag tror inte att vi startar. Hästen har gjort sig förtjänt av lite semester på beachen, säger Timo Nurmos.

 Det är inte bara i Sverige det är vinter utan den har även kommit till Frankrike och Normandie. Readly Express har bara tagit det lugnt efter segern i världens tuffaste travlopp och stod över Prix de France. Meningen var istället att starta i det stora sprinterloppet i Nice, Criterium de Vitesse den 11 mars, men nu blir det ingen start på den franska rivieran.

- Det har blivit vinter och kallt i Normandie med frusna banor som har gjort det svårt att träna där. Allt är bra med Readly Express men han har bara tagit det lugnt och joggat de senaste veckorna och inte gått några snabbjobb. Han har bara njutit av livet. Jag ska resa ner till gården på fredag och då ska vi flytta hästen till havet, berättar tränaren Timo Nurmos.

- Han ska till Utah Beach, till ett ställe som jag har kollat till själv, och som ligger 16 mil från gården i Mortree. Där ska han få träna på stranden i tidvattnet och vid havet fryser det inte. Vi får se hur han trivs med det och hur länge han stannar där. Kanske ett par veckor. Jag tycker att hästen har gjort sig förtjänt av lite semester på beachen.

Hur tänker du kring start i Criterium de Vitesse?

- Jag tror inte att vi startar där. Eftersom det har varit så svårt att träna i Normandie står vi nog över. Vi siktar istället på att nästa start blir i maj och att ha honom i form till Elitloppet, säger Nurmos.


Av Michael Carlsson/Kanal 75