Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
 Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Stjärnan står över storloppet i Nice

Publicerad

Det blir ingen start i Criterium de Vitesse för Readly Express.

Istället ska Prix d’Amerique-vinnaren åka till havet vid Utah Beach.

- Jag tror inte att vi startar. Hästen har gjort sig förtjänt av lite semester på beachen, säger Timo Nurmos.

 Det är inte bara i Sverige det är vinter utan den har även kommit till Frankrike och Normandie. Readly Express har bara tagit det lugnt efter segern i världens tuffaste travlopp och stod över Prix de France. Meningen var istället att starta i det stora sprinterloppet i Nice, Criterium de Vitesse den 11 mars, men nu blir det ingen start på den franska rivieran.

- Det har blivit vinter och kallt i Normandie med frusna banor som har gjort det svårt att träna där. Allt är bra med Readly Express men han har bara tagit det lugnt och joggat de senaste veckorna och inte gått några snabbjobb. Han har bara njutit av livet. Jag ska resa ner till gården på fredag och då ska vi flytta hästen till havet, berättar tränaren Timo Nurmos.

- Han ska till Utah Beach, till ett ställe som jag har kollat till själv, och som ligger 16 mil från gården i Mortree. Där ska han få träna på stranden i tidvattnet och vid havet fryser det inte. Vi får se hur han trivs med det och hur länge han stannar där. Kanske ett par veckor. Jag tycker att hästen har gjort sig förtjänt av lite semester på beachen.

Hur tänker du kring start i Criterium de Vitesse?

- Jag tror inte att vi startar där. Eftersom det har varit så svårt att träna i Normandie står vi nog över. Vi siktar istället på att nästa start blir i maj och att ha honom i form till Elitloppet, säger Nurmos.

 

Av Michael Carlsson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag