Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan krävs på ett miljonbelopp

Björn Goop i travsulkyn
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Björn Goop
Foto: / HASSELBLAD H3D
Advokat Staffan Uvabäck
Foto: ANDERS YLANDER / GT/EXPRESSEN

Björn Goop krävs på miljonbelopp, något Trottosport.se också rapporterat om.

Detta efter en konflikt gällande ett andelskoncept, där Goop abrupt avbröt samarbetet och sade upp alla hästar.

– Jag håller inte på med smutskastning åt varken det ena eller andra hållet. Det jag kan säga är att kraven som ställts är orimliga, säger Björn Goop. 

Det var i slutet av sommaren som ett flerårigt andelskoncept som Björn Goops stall hade ihop med ägarföreträdaren Linn Andersson sprack, efter delade meningar kring fakturor och informationsflöde, bland annat. 

Nu har de hästägare som Linn Andersson företrädde lämnat pengakrav på Goop. Lägger man ihop alla hästägarnas krav landar totalsumman på nästan två miljoner kronor.

Björn Goop krävs på 1,8 miljoner kr

Enligt Björn Goops advokat, Staffan Uvabäck, rör det sig om en sammanlagd summa på 1,8 miljoner kronor. 1,2 miljoner kronor för de olika bolagen och 600 000 kronor som Linn Andersson kräver i ersättning till sig själv. 

– Det har erhållits ett skriftligt krav från Linn Andersson och hennes olika bolag på totalt 1,8 miljoner kronor. Varav 600 000 kronor är en ersättning som Linn Andersson vill ha för ett arbete som hon ska ha utfört med godkänd beställare. 

Även Linn Andersson bekräftar att det finns ett krav för Trottosport.se, även om hon inte vill nämna några summor.

 – Jag kan bekräfta att alla ägare till alla utkastade hästar nu satt sig ner och räknat ut exakt vad den avtalsstridiga uppsägningen kostat dem. Och vilka övriga kostnader vi anser att Björn Goop/Stall Goop är skyldiga att erlägga. Var och ett av bolagen har ställt sina krav utifrån vad just var och ett kommit fram till och anser sig ha god dokumentation till alla krav, säger Linn Andersson till trottosport.se 

Kraven handlar bland annat om att en av hästarna som flyttades dog strax efter flytten.

 – Jag kan bekräfta att Västerbo Armani avlivades på en veterinärklinik strax efter att han kom till sin nya tränare. Av respekt mot både ägarna och Björn Goop vill jag just nu inte kommentera några detaljer kring skadan som ledde fram till avlivningen eller offentligt kommentera hur vi ser på ansvarsdelen kring skadans uppkomst. Eller hanteringen kring den, säger Linn Andersson till trottosport.se. 

"Det är en tråkig historia"

Björn Goop är förtegen när SportExpressen ber honom kommentera det hela. 

– Det är svårt att förklara alltihop. Så jag har helt enkelt valt att inte gå ut med allt i media. Jag håller inte på med smutskastning åt varken det ena eller andra hållet. Det jag kan säga är att kraven som ställts är orimliga. Men jag har fortfarande inga onda ord att säga, det är bara tråkigt att det skulle sluta så här och att flera ägare som är mina kunder inte är kvar längre på grund av det här. Samtidigt är flera också kvar, säger han och tillägger:  

– Det är en tråkig historia som vissa inte vill avsluta. Men jag har inga onda ord och Linn Andersson har gjort ett kanonjobb med sina kunder och jag önskar dem alla lycka. 

Stjärnan har dock inte satt sig in i det hela helt och hållet än: 

– Jag har bara hört talats om det men har själv inte sett papprena. Så jag kan varken bekräfta eller dementera något. Jag tycker bara att det är en tråkig historia. 

Advokaten bestrider

Goops advokat, Staffan Uvabäck, menar att Linn Andersson inte har något giltigt belägg för de summorna hon kräver Stall Goop på. 

– Jag kommer att bestrida kravet fullt ut. Det finns ingen grund eller inga avtal som ger rätt till de här ersättningskraven. 

Du menar precis som Björn Goop att kraven är orimliga? 

– De har ett muntligt tränaravtal för varje häst. Då påstår hon att det finns någon form av uppsägningstid och att man har brutit mot den. Plus att hästarna dels inte skulle vara värda så mycket som de köptes in för och dels att de skulle ha skadats under tiden de var i Björn Goops träning. Det är huvudingredienserna i hennes ersättningskrav. Utöver då hennes egna ersättningskrav som jag inte riktigt begriper, säger han och tillägger: 

– Det finns ingen grund för dessa krav och det kommer jag skicka skriftligen till henne. Sedan får väl hon med sina andelsbolag avgöra hur de vill gå vidare. 

Inte för något av kraven? 

– Nej. I det underlaget som jag har fått och som jag vet att hon har skickat över och som jag fått i från Goops. Så finns det enligt min uppfattning ingen ersättningsrätt som kan bekräftas. I alla fall inte vad jag känner till just nu.