Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan kastade in sko – stängs nu av på livstid

En minst sagt bisarr händelse har rört upp stora känslor inom den australienska travsporten. 

Den australienske fotbollsstjärnan Rhys Palmer ska under ett lopp ha kastat in en sko mot de tävlande hästarna 

Och stängs nu av från landets travbanor på livstid. 

– Det är absolut vidrigt det jag och min familj behövt läsa, skriver Rhys Palmers halvsyster Katie Gallin i ett Facebookinlägg.  

Rhys Palmer, 30, blev ett känt namn inom den australienska fotbollen när han 2008 blev utnämnd till årets stjärnskott inom AFL (Australian football league). 

Palmer spenderade sedan över tio år inom den australienska högstaligan innan han 2017 lämnade för en flytt till Swan Districts i de lägre divisionerna. Där han fortfarande är kontrakterad. 

Nu är han återigen rejält omskriven i Australien, men denna gång av mindre roliga skäl. 

”Aldrig sett något liknande” 

Under fredagskvällens travtävlingar på Gloucester Park i Australien kastades det in en sko mot hästarna mitt under en tävling, något som enligt banans vd Michael Radley hade kunnat få förödande konsekvenser. 

– Det är mirakulöst att ingen häst eller människa skadade sig eller dog. Jag har aldrig sett något liknande på en galoppbana. Inte i hela mitt liv, säger Michael Radley, vd på travbanan Gloucester Park, till tv-kanalen 7 News. 

Kort efter loppet pekades Rhys Palmer ut som skyldig, efter att ha ertappats barfota på arenan.  

Reportern: ”En idiotisk aktion” 

Straffet: Avstängning på livstid från landets travbanor. 

– En idiotisk aktion som kunde ha blivit förödande för kuskarna och hästarna, konstaterar reportern Rory Campbell i 7 News sändning. 

Några timmar senare publicerade Palmer ett Facebookinlägg, där han skriver att han är oskyldig. 

”Det handlade om ren otur. Jag hade en vänskaplig brottningsmatch med en ung lagkamrat, omedveten om vad som hände runtomkring oss. Det som framkommit är att en sko kastats, vilket var okänt för oss, men oturligt nog hände det i samband med att hästarna sprang förbi oss på banan”, skriver han i inlägget. 

”Trakasserats och gjorts till åtlöje”

Palmer försvaras dessutom av sin halvsyster Katie Gallin, som går till attack mot australiensk media efter incidenten på Gloucester Park. Det rapporterar news.com.au.  

”Jag är väldigt besviken över att folk litar på den skiten medierna skriver om. Rhys kastade inte den skon, det var inte ens hans sko, även om de fångade honom barfota”, skriver hon och fortsätter: 

”Det är bara för att han har ett igenkännligt ansikte. Han har trakasserats, gjorts till åtlöje och blivit hånad på sociala medier. Det är absolut vidrigt det jag och min familj behövt läsa”, skriver hon.